Събота, 20 Април 2024, 05:27

Клуб "Балкан Файтърс" с успехи от международен турнир по кикбокс и муай тай (ВИДЕО)

14 Юли 2021, 08:42
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2550 1


Новорегистрираният клуб в Ботевград “Балкан Файтърс” стартира с участие в първия по рода си турнир "Terra Complex Kickboxing Tournament 2021" в спортна зала "Септември" в Разлог. Домакините от клуб „Стар Тийм“ и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай бяха направили перфектна организация. Състезанието се проведе от 9-11 юли. В него премериха сили осем държави - България, Хърватия, Унгария, Босна и Херцеговина, Израел, Македония, Латвия и Италия. 640 състезатели от 21 спортни клуба участваха в битките за призовите места. 

България спечели отборната титла, като родните състезатели в леките стилове поинтфайт, лайт контакт, киклайт и лоу кик, заеха първата позиция с общо 384 отличия от които 126 златни, 127 сребърни и 131 бронза.

Клуб "Балкан Файтърс" взе участие със седем състезатели. Те спечелиха 2 златни, 8 сребърни, 1 бронзов медал и две индивидуални купи .

В категорията до 92 кг. Павел Василев се представи много силно и грабна три отличия. Ботевградчанинът спечели златен медал в стил киклайт, взе среброто в стил лайт контакт и спечели индивидуална награда - шампионска купа. 

При 55-килограмовите Калоян Милчев се отчете с два сребърни медала, съответно в стил лайт контакт и  киклайт контакт. Той трябваше да се бори на финала срещу национал на Израел, където отстъпи. И двата рунда бяха в полза на Калоян, но за нещастие той получи сериозна травма в края на втория и срещата му беше спряна от медицинско лице, като получи забрана да продължи. 

В категорията до 63 кг. Цветелин Кръстанов спечели два сребърни медала в стил киклайт контакт и лайт контакт. Ботевградският състезател се срещна на финал срещу своя сънародник Кирил Илиев от Благоевград, който е европейски вицешампион, и загуби, въпреки че се представи на ниво и се получи зрелищна битка. 

При 64-килограмовите Алекснадър Петров се окичи с бронза в стил киклайт контакт след като демонстрира добра игра и се пребори за медал. 

Дамите от ботевградския клуб се представиха повече от успешно. Цветелина Георгиева в кат. до 60 кг. спечели златен медал в стил лайт контакт, а в стил киклайт контакт грабна среброто. Тя се изправи срещу отлично подготвена състезателка, която представляваше един от най-силните клубове в страната - "Стар Тийм". Въпреки това Цвети я победи с нокаут. Напълно заслужено, с оглед представянето си, ботевградчанката получи и  индивидуална шампионска купа след края на състезанието.

Другата представителка при дамите - Моника Богданова взе участие в кат. до 50 кг.. И в двата стила Моника спечели сребърен медал. Тя игра финал срещу световната шампионка Кристина Николова от "Стар Тийм"  и не успя да се справи с нейната съпротива.  Представителката на домакините я превъзхождаше по ръст и килограми. Моника Богданова все пак се би достойно и завоюва две втори места, което е абсолютен успех. 

Малшанс сполетя Калин Петков в кат. до 50кг, който изигра няколко силни мача и в двата стила, но така и не успя да намери място на почетната стълбичка. 

Състезанието бе първо за представителите на клуб "Балкан Файтърс" и се оказа повече от успешно. Всички състезатели направиха сериозна заявка за своето бъдеще в този спорт. 

ВИЖТЕ И ВИДЕО С ИЗБРАНИ МОМЕНТИ ОТ ТУРНИРА




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Габриел Витков , кикбокс , муай тай , СК "Balkan Fighters" , "Балкан Файтърс"

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete