Петък, 17 Май 2024, 19:59

Клуба "Да разкажа своята история" към ПГ по КТС гр. Правец представи финална изява пред публика

29 Юни 2012, 08:59
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3685 2


На 28 юни, учениците от клуба „Да разкажа своята история“ по проект УСПЕХ към ПГ по КТС гр. Правец представиха своята финална изява пред публика. Те бяха подготвили висококачествен видеоклип, изработен чрез програмата Sony vegas 11, в който проследиха дейността си от последните месеци. Учениците споделиха своето отношение към литературното творчество, което заема и централно място в клубната им изява.
„Всеки един от нас имаше своя представа за литературата и писането, но всички бяхме убедени, че тя е мощно средство да изразим себе си. Необятният свят на словото предлага безгранична свобода. Свободата да споделим историите си без някой да ни определя граници. Ние открихме начина да надскочим бариерата, която възпира нашите връстници да докажат себе си. Какво означава да пишеш или както го наричаме ние да твориш? Просто казано, това е емоция, нещо, което те разтърсва и обръща и ти го обличаш в думи. А думите?! О, думите - в българския език те са като непресъхващ извор. Благодарение на думите ние впрягаме вдъхновената емоция и рисуваме чудни картини върху белия лист.“
Кулминацията в представянето беше малкият хартиен сборник с около 50 творби, подредени в три дяла - стихотворения, разкази, есета. Някои от текстовете са придружени от авторови скици, направени от участничката в клуба Венцислава Димитрова. Графическото оформление на сборника също е дело на учениците. 
На финала ръководителят на клуб „Да разкажа своята история“ Иванка Манчева благодари на своите ученици за ентусиазма и всеотдайността при осъществяване на собствените им идеи.
Проект Успех допринесе за осъществяването на една чудесна творческа идея, събрала в едно емоцията на твореца и високите компютърни технологии.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete