Петък, 17 Май 2024, 10:47

Ключов свидетел срещу Красимир Живков и Бобокови открит мъртъв в Костенец

1 Март 2022, 06:00
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5042 13


Загиналият Васил Богданов е бивш директор на „Монбат Рисайлинг” - дъщерна фирма на Бобокови, създадена уж да рециклира употребявани акумулатори, а всъщност, за да печели от вноса и загробването на отпадъци от Европа у нас.

Васил Богданов - ключов свидетел на прокуратурата в процеса срещу братята Атанас и Пламен Бобокови и бившия зам. екоминистър Красимир Живков, е открит мъртъв при съмнителни обстоятелства в град Костенец, пише „Труд”.

Тялото на Богданов било намерено до висока новострояща се сграда, като версията за смъртта му са три - че е бил хвърлен от нея, за да замълчи завинаги, че е паднал по невнимание или че е скочил, за да се самоубие. Никой от познатите му обаче не е чувал да е бил притеснен от нещо, което да га накара за посегне на живота си.

Три дни МВР, което Бойко Рашков превърна в партийна милиция, мълчи за криминалния случай. Причината за това най-вероятно са връзките на Бокови с двама от патроните на Рашков - президентският съветник Пламен Узунов и самият президент Румен Радев.

Загиналият Васил Богданов е бивш директор на „Монбат Рисайлинг” - дъщерна фирма на Бобокови, създадена уж да рециклира употребявани акумулатори, а всъщност, за да печели от вноса и загробването на отпадъци от Европа у нас.

По време на разследването на разпит пред съдия Богданов нарича извършеното от Боокови „престъпление срещу децата на България”. Той разкрива, че братята са използвали връзките си с висшия чиновник Красимир Живков, за да получават разрешителни (нотификации) да оставят в България отпадъци от производството на „Монбат”, които преди изнасяли в Германия, както и за внос на италиански боклуци.

Тоновете били складирани на площадки, където престоявали и накрая били загробвани в дворовете на изоставени ТКЗС-та или други безстопанствени имоти. При гледане на делото срещу Бобкови и Живков в съда тези показанията на починалия свидетел могат да бъдат прочетени и да бъдат приети като годни доказателства за далаверите на групата.

През януари 2021 г. Богданов призна вината си и сключи споразумение със спецпрокуратурата за условна присъда от 1 година. Същото направиха още двама обвиняеми от престъпната схема на Бобокови - Айгюн Еминов, собственик на площадка за отпадъци край Плевен и Габриел Савов - бивш шеф плевенската регионална инспекция на околната среда и водите.



Източник: fakti.bg

Ключови думи: Красимир Живков

Коментари (13)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Ff 1 Март, 07:03

    Толкова са факти това,че дори името на Бобокови е сбъркано..Ама нищо,важното е да сме живи и здрави..

    • (7) (2)
      1. добавен от: Анонимен 1 Март, 08:32

      Крадимир Живков в Затвора

  • Отговори (8) (2)
    2. добавен от: Анонимен 1 Март, 07:19

    Едва ли Бобокови са вода не напита, но целия спектакъл бе да ги разпилеят. Сигурно тук има хора занимавали се с бизнес и ще разберат. Първо- Бобокови сключват договор за износ с посочения господин, на чието име е нотификацията.Тук отговорността им свършва. Второ този Богданов се обръща към Габриел Савов-директор на Регионална инспекция, който да им намери депо. Той го свързва с Айгюн Еминов, който има лицензирана площадка и право да депонира. Цикъла започва. Сега конкретните виновни са привлечени, като прокурорски свидетели, срещу една година условна присъда/смешно/ и те пеят, каквото им кажат. Няма нормален съд в света, който при тези обстоятелства да осъди Бобокови. дори да са знаели какво става.

  • Отговори (10) (3)
    3. добавен от: Анонимен 1 Март, 07:59

    Трудно ще осъдят и Живков. Той е дал нотификация, защото това му е работата, при това я е дал на на-подготвения за това човек в България- Богданов, който до този момент се е занимавал с рециклирането. Презумцията, че е взел някой лев е сигурна, иначе нямаше да е Краси, но това е предмет на друго дело. Ужасяваща е ролята на прокуратурата, която чрез поставени лица и опрощаване престъпленията им, помага за присвояването на даден бизнес. Подхвърлянията, че познават съветника на Президента са глупави. В България има 1000 човека на върха, които добре се познават. Някои са и приятели, докато не се скарат за пари.

    • (2) (1)
      1. добавен от: Анонимен 2 Март, 22:01

      Да, това му беше работата!
      За това ли беше вкарал до помпената станция за питейна вода на Правец, оная линия за сепариране на боклука?
      На 10 м. от оградата на помпената станция?
      И това ли му беше рабатата?

  • Отговори (10) (4)
    4. добавен от: Анонимен 1 Март, 08:33

    Красимир Живков Крадец и Мошеник Затвор

  • Отговори (1) (3)
    5. добавен от: Анонимен 1 Март, 08:43

    4не така първо ебане публично и тогава затова което говориш

  • Отговори (10) (1)
    6. добавен от: Анонимен 1 Март, 09:21

    Ако вкарат Красимир в затвора, той няма и да пита защо. Толкова много са далаверите му. Просто ви казвам, че ако се спазват законите, под тази трънка, заек няма да изскочи.

  • Отговори (3) (2)
    7. добавен от: Анонимен 1 Март, 10:44

    Mi ikonoma na jivkov vasil stana svidetel sreshto sichkite neoficalno kazva sichko bez da ae zapisva i taka nqma oslovna za nego

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 1 Март, 17:46

      Направо се чудя как може да си толкова неграмотен

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Март, 22:09

    Значи от Ботевград някой ще ходи за трюфели

  • Отговори (3) (4)
    9. добавен от: Анонимен 1 Март, 22:28

    Лоши и злобни коментари! А чичо Краси на колко хора е помогнал, не искате да си спомните. Мъченик е :cry:

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 2 Март, 08:20

      Тоя Крадец и Алчен човек марш в Затвора

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete