Неделя, 19 Май 2024, 14:53

Кметът Гавалюгов: „Ако няма консенсус за нова транспортна схема, просто ще запазим старата”

31 Юли 2017, 13:47
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1432 31


След като докладната записка за актуализация на транспортната схема не срещна подкрепа в Общински съвет, разговорите по темата продължават. До промяна в транспортната схема за сега не се стигна и заради съображения от страна на кметските наместници Радка Николова (Рашково) и Красимира Георгиева (Краево), както искания от страна на Симеон Симов от Радотина.
„Разговори относно готвените промени в транспортната схема са провеждани, включително и с кметските наместници. Считам, че се получи едно недоразумение. Това, което го приложихме на сесията в четвъртък – 27 юли, бе договорено с кметските наместници. Колкото по-начесто са автобусите, толкова по-добре за жителите на съответните населени места. Но дали е разумно и рентабилно вече е друг въпрос”, заяви кметът Иван Гавалюгов по повод несъгласието за съкращаване на автобуси в малките населени места. Фирмата-превозвач, с която общината има сключен договор, пък предлага актуализация, поради това, че такава не е извършвана 25 години. „Опитваме се в някаква степен да влезнем в положението и на превозвача. Сигурно той ще успее да продължи да изпълнява договора със сега използващата се транспортна схема. Промените са по внесено в общината от него предложение, което аз подлагам на обсъждане и ако има консенсус по него, ще променим транспортната схема в общината. Ако няма консенсус, просто ще я запазим”, подчерта кметът Гавалюгов.

По думите му той ще настоява между г-н Новко Новков, кметовете и кметските наместници на населените места, да се стигне до решение, дали да се съкратят два курса. Кметът заяви пред наш репортер, че превозвачът, който изпълнява транспортната схема, освен рентабилните линии до по-големите села, където има сериозен пътникопоток, би трябвало да се ангажира да изпълнява и нерентабилните. Мотивът му бе, че в обратния случай, ако населените места бъдат оставени на обособени позиции, самостоятелно да се кандидатства с обществена поръчка за една или друга линия, очевидно е , че за малките населени места няма да има желаещи фирми. „Ясно е, ч е по-натоварените линии компенсират пък разходите от по-ненатоварените. Това не е нещо ново, това е навсякъде по този начин. Въпрос е дали е нужна съответната линия в съответния час с оглед на това, че в това време има по един човек, който се вози. Поне това са доводите на превозвача, а не толкова въпроса за рентабилността. Факт е, че се дотират линиите до малките населени места, но явно не достатъчно”, коментира още Иван Гавалюгов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (31)

  • Отговори (25) (13)
    1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 14:23

    Аааа не,ще пуснете и допълнителни линии,нагаждачо.Сложили са те едни идиоти,за да обслужваш всички граждани!!!!

  • Отговори (22) (14)
    2. добавен от: Анонимен 31 Юли, 15:58

    Кск пък един път не се извини на хората този наглец и безочник......това ми било кмет.Една дкладна в полза на хората не си внесъл,пък цивриш като не минават.Еми няма да минават и занапред.

  • Отговори (10) (23)
    3. добавен от: Анонимен 31 Юли, 17:37

    Чудя се дали някога с нещо ще ви угоди тоя човек. Ами оставете го да работи най-после! Превърнахте града в плювалник и не спирате. Простотия до шия...

    • (22) (3)
      1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 22:51

      Такива като това колкото по-малко "работят" - толкова по-добре за всички!

  • Отговори (27) (10)
    4. добавен от: Анонимен 31 Юли, 17:41

    Кмета е малоумник!

  • Отговори (11) (25)
    5. добавен от: Анонимен 31 Юли, 17:43

    Тази сесия в два дни съсипа и последната капка авторитет, който имаха шайката разбойници ОББО+ГРОБ:
    Ден първи:
    1. Сесията се провежда нормално до момента, в който след странни смс-и, обаждания и излизания/влизания от залата, първо гробаджиите, а след това и оббоджиите, за капак и преЦедателя напускат демонстративно залата и сесията е прекратена поради липса на кворум.
    2. Гражданите, които чакат няколко часа и стоически понасят безмислените брътвежи на лицата по т.1 си тръгват от залата потресени, без да се стигне до проблемите, от които са заинтересовани.
    Ден втори:
    1. ПреЦедателя няколко пъти решава, че 14=15, след което се преценява, че може би е сгрешил
    2. При един от случаите по т.1 е "избран" зам.-преЦедател от гробаджиите, по предложение на оббоджиите, след което даже е поканен от оббоджиите да заеме мястото си до преЦедателя, само букет цветя липсва
    3. ПреЦедателят се оплаква, че няма кой да му пише поздравителните адреси, което предизвиква сълзи на състрадание в гражданите
    4. Съветник от оббоджиите се почесва по... кобура, в който е пъхнал шоколадов пистолет. В ден първи от пистолета е забелязан да похапва главния оббоджия.
    5. Разочарован от описаното, което се повтаря на всяка сесия на ОбС, кметът на общината предлага предсрочни избори за общински съветници, но главният оббоджия си е направил социологическо проучване и отказва категорично.

    To be continued...

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 2 Август, 21:14

      ... in the Central Prison of Sofia

  • Отговори (29) (8)
    6. добавен от: Анонимен 31 Юли, 18:26

    Решението на съда за избор на председател на Общ.съвет
    В тази връзка правилно е позоваването в писмения отговор на частната жалба на разпоредбата на чл.45, ал.5 изр.второ от ЗМСМА, съгласно която „…Кметът на общината не може да върне за ново обсъждане по целесъобразност вътрешнослужебни актове, свързани с организацията и дейността на общинския съвет и на неговите комисии.”
    Дори и да са налице съществени процесуални нарушения при свикване и провеждане на заседанието и при извършване на гласуването, същите са ирелевантни за делото и не подлежат на обсъждане при липса на законова възможност за съдебен контрол над самото решение. Ако липсва годен за оспорване административен акт по смисъла на чл.159, т.1 от АПК ,оспорването срещу такъв акт е недопустимо и не може да бъде разгледано по същество.
    Предвид изложеното, обжалваното пред ВАС определение следва да бъде оставено в сила. 
    Воден от горното и на основание чл. 236 от АПК във връзка с чл. 221, ал. 2, предл. първо от АПК, Върховният административен съд, трето отделение, 
    ОПРЕДЕЛИ:

    ОСТАВЯ В СИЛА Определение № 490 от 12.06.2017г. на Административен съд – София област, постановено по адм. дело № 530/2017 г. по описа на АССО.
    ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно.

    Кмете, единственото правилно решение в този случай е да подадеш оставка заедно с Якимов.Подобен мега скандал никой от кметовете преди теб не е правил.

  • Отговори (7) (25)
    7. добавен от: Анонимен 31 Юли, 18:28

    Имаш дарба, %5. Кефиш ме.

    • (24) (3)
      1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 22:52

      Да, дарба да лиже насран кметски задник...

  • Отговори (28) (8)
    8. добавен от: Анонимен 31 Юли, 18:28

    Вън, вън , вън неграмотните от общината.Какво ще се обясняваш сега гавалига.И тулата не си позволяваше такива своеволия.Сега и ВАС ли ти е крив, палячо.

  • Отговори (27) (7)
    9. добавен от: Анонимен 31 Юли, 18:33

    Балканчета, хайде при недоразумението за брифинг за коментар.

  • Отговори (9) (28)
    10. добавен от: Анонимен 31 Юли, 18:36

    Не познавам кмета Гавалюгов, но като гледам на какво е подложен всеки ден, заставам зад него. Дано има здраве и нерви да изтърпи всичките интриги.

    • (17) (4)
      1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 23:34

      Никой не го е викал, нито го задържа насила! :evil: :evil:

    • (2) (10)
      2. добавен от: Анонимен 1 Август, 07:15

      Народът го е викнал. Омръзна ни от крадец, облагодетелстващ се от общинското благо!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (252)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete