Вторник, 14 Май 2024, 11:27

Кметът Георги Георгиев: "Никога няма да продавам "Арена Ботевград"

1 Август 2014, 15:32
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2068 7


„Докато общинската администрация се ръководи от кмета Георги Георгиев, няма да ви предложи нито едно незаконно предложение или воден от лична комерсиална цел. Новата зала „Арена Ботевград” няма да бъде продавана никога от кмета на Ботевград, защото когато я откривахме аз видях, че там присъстват хиляди младежи по на 20 години и когато станат на 50 или на 70 г., името на Гавалюгов няма да се споменава, а това на един кмет, който я направи във време на абсолютно тежка икономическа криза”. Това каза кметът на община Ботевград Георги Георгиев по време на редовната сесия вчера. Той изрази мнение, че няма никакъв мотив Многофункционалната зала да се продава. „Ако някога тя бъде продадена, това ще го направи Общински съвет и аз ще бъда онзи, на който ще минат през трупа ми, ако ме убедят, че това в действителност е в интерес на Общината. Вие г-н Гавалюгов и останалите, които ви подкрепят, не гласувахте за нито едно решение за „Арена Ботевград или да дойде една стотинка за нея, сега сте абсолютни готованци”, каза още градоначалникът по повод Докладната записка на опозицията за управление на зала „Арена Ботевград”.
 
По време на дебатите вчера кметът даде предложение в отговор на опасенията на съветниците от опозицията, че с промяна собствеността на новата зала от публична в частна общинска собственост, Общината ще загуби най-големия си актив. „Ако някога се извършват разпоредителски сделки с новата зала за промяна на нейната собственост или  ако Общината се включва с  апортна вноска в дружеството, което ще я управлява, нека се запише, че това може да става само с решение на Общински съвет - не със съгласието на две трети от съветниците, а на 100% от тях. С това вашата мнителност е гарантирана на 300 %”, заяви Георгиев. В крайна сметка това предложение не бе подложено на гласуване, а само предложението „Арена Ботевград” да бъде включена в имотите, стопанисвани от ОП”Балкан” с директор Петко Колев.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Август, 16:38

    издишаш Гоше, издишаш

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Август, 17:55


    Георгиев: „Готов съм да продам залата, ако се яви купувач, който предложи 10 милиона лева
    Предложението на Георги Георгиев за промяна на собствеността на новата зала от публична в частна общинска собственост и включването на обекта в Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, не бе прието от Общинския съвет. То не получи необходмите по закон две-трети от гласовете на общия брой съветниците /17 гласуваха "за", 5 "против", 2-ма "въздържал се"/. Това провокира кметът да заяви, че общинската администрация ще предложи друг вариант, който ще бъде „по-лош” за отдаване на залата.

    По време на дискусията по докладната, Георги Георгиев съобщи, че единствено фирма „Р.С.Инженеринг”, която е построила залата, е изявила желание да я стопанисва. Той съобщи още пред съветниците, че общината все още не е приела с протокол обекта, което означава, че всички разходи, свързани с него, са за сметка на фирмата-изпълнител на проекта.
    Георги Георгиев заяви още: „Готов съм да продам залата, ако се яви купувач, който да даде 10 милиона лева. Тя пак ще си остане в Ботевград. Такъв обаче няма да се яви.”.
    Кметът обясни, че промяната на собствеността на залата се налага, за да може общината да влезе с нея в акционерно дружество. Така другите акционери ще поемат разходите за издръжка на обекта, ще организират турнири и провеждането на други прояви. Условието на общината ще бъде залата да се предоставя безплатно на БК „Балкан”, както и на другите местни спортни клубове.
    „Ако залата остане публична общинска собственост, не можем да реализираме този проект. Тогава ще трябва да приложим Закона за концесиите, което ще е много по-трудно и по-мудно”, добави Георги Георгиев.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Август, 21:09

    изтича ти мандата бе бастун, да не си вечен , да не би винаги залата за зависи от тебе, скоро никой няма да те бръсне за слива в затвора , дебил долен!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Август, 07:47

    а къде ти беше акъла когато реши да я правиш.Човек се простира според чергата си.Или щом чергата е чужда можеш да си ги опнеш извън нея така ли.Народа е казал-пет пъти мери -веднъж режи.А ти във всичко първо режеш пък после друг ти е виновен че сметките ти са излезли криви.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 3 Август, 18:32


    Абе Кмете ти ни взе за мезе нас хората. Ние не искаме залата да е на някой твой човек, тя е за нас и е построена за нас- хората дето ходим на избори и на работа. Ехо Георгиев- ще си правиш със собствеността каквото искаш само у дома. Не ни вземай за балъци. Днес ти се белегуваш като кмет, утре- друг, но злата си е наша. Построена е с държавни пари с пари на нас обикновените хора. така, че я се скрии - ти срам нямаш ли.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Богатия 3 Август, 20:27

    Ако имам 10те милиона , и имам много повече и не са ми проблем бих го направил за смях.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Януари, 09:54

    pravil ia e za da otkradne polovinata pari,razberete ,4e tozi 4ovek triabva da e v zatvora!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete