Понеделник, 6 Май 2024, 05:39

Кметът Георгиев отрече, че Общината е обърнала гръб на МВБУ

27 Февруари 2014, 10:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1983 6


"Вратите на Община Ботевград са широко отворени към ръководството на МВБУ. Няма отправена молба от тяха страна към общинското ръководство, някакъв проблем и ние да не сме се отзовали. Предайте им да заповядат в общинската администрация да заявят проблемите си". Това заяви кметът Георги Георгиев в отговор на запитвания от страна на съветниците Иван Гавалюгов и Цветан Миньовски, с което посочват, че висшето учебно заведение има намерение да изтегли дейността си в София с мотив, че Общината неглижира отношението си към него. По този повод Гавалюгов даде предложение Общински съвет в следващите три месеца да покани ръководството на МВБУ, което да изложи официално проблемите си и какво съдействие би потърсило от Община Ботевград, така че да остане да функционира на територията на общината. Миньовски от своя страна заяви, че "за всички ще е добре това училище да остане в Ботевград. Очевидно е,че когато поискаха да разширят базата си, частници започнаха да им извиват ръцете и искат по-висока  продажна цена".

Георгиев отговори, че Община Ботевград с нищо не е накърнила интересите на МВБУ и са проведени 2-3 срещи в общинската администрация и 2-3 срещи в учебното заведение. "Правихме изнесена сесия в МВБУ и до момента няма неудовлетворена тяхна молба. Те връчваха дипломите си в НДК. Да заповядат да ги връчват в новата зала. През последните години базата не позволява да обхванат всички форми на обучение. Може пък да искат да стъпят на софийския пазар. Преди всичко те гонят икономически интереси. Има преговори с частни лица за увеличаване на сградния фонд, но не и с Общината. Те искаха съдействие за среща с бизнесмена Шони да закупят 1-2 етажа от сградата. Но не можаха да се разберат за цената", така се мотивира Георгиев и допълни, че няма да остави да заключат сградата.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 11:15

    бОКЛУК!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 13:01

    Не само че хората си отиват, ами нашия по селски манталитет се опита да ги рекетира. Това беше една от визитките на Ботевград, но баку и нея потурчи, както всичко. Вместо да даде сградата на училище В.Левски , той направи никому ненужна градина, а трети и четвърти етаж са неизползваеми. Така изгони и други желаещи да инвестират в нашия град.Този ненаситен човек уби живеца на тази община.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 13:29

    mi ste se iznasiat horata, kmeto im iska mnogo visok naem. Neka obshtinskite savetnici se poroviat malko. Ot tiahnoto napuskane gubi celiat grad, no na niakoi hora ne im puka.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 19:35

    :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 20:01

    СРАМОТА

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 21:14

    НАПРАВЕТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО КОЕТО ЗАВИСИ ОТ ОБЩИНАТА ЗА ДА ОСТАНЕ МВБУ ВЪВ НАШИЯ ГРАД!
    ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!ТОВА Е НЕЩО МНОГО ВАЖНО ЗА ГРАДЪТ!
    АКО ТО БЪДЕ ЗАКРИТО ЩЕ БЪДЕ МНОГО ТРАГИЧНО ЗА ЦЕЛИЯ РАЙОН!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete