Петък, 10 Май 2024, 07:34

Кметът Георгиев: "Почивна база "Боженишки Урвич" е създадена да изпълнява социална функция"

24 Септември 2014, 11:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2591 15


„Общинското предприятие „Боженишки Урвич” има социална функция, то няма за цел да печели от дейността си. Нашата цел е почивната база да се използва от деца и спортисти”. Това каза днес кметът Георги Георгиев в отговор на твърденията на общинският съветник Иван Гавалюгов, че базата се използва само от определени лица и достъпът до нея от граждани е труден. Дебатите по точката от дневния ред на сесията започнаха с приемане годишен отчет за дейността на ОППД „Боженишки Урвич” за предходната 2013 година.
 
„Информацията е непълна, неточна и има прикрити факти. Защо нямаме информация, колко нощувки са регистрирани в базата и какви реални приходи съответно са генерирани ”, попита Гавалюгов. Той направи предложение Общинският съвет да вземе решение да бъде съставена 7-членна комисия, която да извърши проверка на дейността на общинското предприятие и на следващото редовно заседание да внесе доклад. Предложението му обаче не бе прието - 17 съветници бяха „против”, 7 бяха „за”, а един се въздържа.
Отношение в разискванията взе съветникът от ГЕРБ и председател на Комисията за младежта и спорта към ОбС Йордан Йорданов, който посочи, че на предишни заседания на ОбС  е коментирано и прието, че базата на Боженишки Урвич ще се използва безплатно от деца. Там обаче все пак трябва да има някакъв ред и който иска да я ползва, трябва да зададе писмена форма. Пак казвам, ние нямаме за цел от базата да печелим ”, зави Йорданов. В подкрепа на неговите думи Цветанка Арбова (Управител на ОП „Обредни дейности”) заяви, че общинските съветници трябва да правят разлика между търговско дружество и общинско предприятие - едното има за цел да има финансов резултат - печалба, а другото  - не.
Съветникът Гавалюгов репликира, че той няма нищо против деца да посещават безплатно почивната база, но настоя да има приет правилник, който да регламентира ясно как ще се експлоатира базата.
Яница Иванова постави въпроса, защо в продължение на две седмици, след като тя, нейни близки и семейството на нейн колега - друг общински съветник са търсили разрешение да ползват за една вечер почивната база, отговор не са получили. Кметът Георгиев и управителката на базата обаче отговориха, че не имало свободни места в хотела.
 
Филип Филипов пък заяви, че няма да подкрепи отчета на ОППД „Боженишки Урвич”. Той постави въпроса да се намери начин да се увеличат приходите на общинското предприятие и даде предложение да се привлечат деца от морски градове на зелено училище. "Времето на резиденциите отдавна отмина. Освен това базата се нуждае от ремонт", добави Филипов.
 
Адв. Христо Якимов припомни, че ОбС е гласувал заем на общинското предприятие, когато е стартирало дейността си и попита управителката Елена Илиева, как смята този заем да се върне на Общината. Той коментира, че с тези финансови резултати, почивната база  е на 50% загуба. По този повод кметът заяви „Аз дори се радвам, че загубата на базата е 20 хил.лв. Искам да кажа, че още когато започнахме да я строим през 2005 г, идеята ни бе да популяризираме един сериозен исторически момент, за да стане Боженишки Урвич едина привлекателна туристическа дестинация. Този хотел бе разграден двор, стана заграден, нямаше добър път-сега има, нямаше вода, сега има”, категоричен бе градоначалникът.  По думите му, ако Общински съвет приеме някакъв определен статут на почивната база, общинската администрация ще изпълни това негово решение.


Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Септември, 12:08

    Кмете, социални функции ли са личните ти разпивки и гуляи, та и проститутки на футболистите?Така ли им казваш вече?.Защо, когато се проектира и строеше базата не каза ,че ще е със социални /лично твои/функции.До кога ще плащаме за вашите прищевки и желания? Всяка година тази база е на загуба, ако всички общински предприятия г-жо Арбова са на загуба, дилърите на плътски услуги не сменяват креватите а труженичките. :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Септември, 12:38

    Какви са тези социални функции, бе кмете. Само твойте приближени и протежета могат да ходят там с роднините си. Ако някой простосмъртен реши да я ползва срещу заплащане разбира се, винаги е заета или има мероприятие на незнайно на кой. Ако отидеш с гости да разгледаш крепостта , едно кафе не можеш да си купиш ,че вътре небило разрешано да се влиза и консумира. Всичко е до време , ти няма да си вечен кмет ще дойде друг и всички ще имат възможност да се радват на социалната база.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Септември, 13:05

    К'ви спортисти, моля? Всичките такива нощуват в хотела в Трудовец.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Септември, 13:25

    как не го е поне малко срам тулата...то бива безочие и наглост ама неговото прекара всичко

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Септември, 15:53

    za sajalenie ne puskat horata da pochivat v bazata

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: анонимен 24 Септември, 16:41

    На всички
    в общинския съвет
    искам да напомня ,
    че освен ,че няма вечни
    то идват и избори
    НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ г-н Георгиев ТОВА ВАШЕТО Е ПРЕВИШИЛО ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Септември, 17:57

    Да вземат да се загърнат с червените покривки от масите /на ТАТО от времето / и да се урнат от БОЖЕНИШКИ УРВИЧ тия убавци :x :x

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Септември, 20:00

    Моля социална функция ли ще има базата на Урвич ,че то цените са по високи от тай-скъпите заведения в Ботевград за обикновеният човечец разбира се.
    За Гого и компания може и без пари.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Септември, 21:12

    „ Общинската база в Боженица няма да се ползва за развлечение на проститутки, грубо казано – курвари, и пияници, а от децата ни, за ученици, за спортисти, пенсионерите, както и от всички жители на общината, които желаят да празнуват там юбилейни годишнини и други ”, Изказване на кмета на община Ботевград-най-благородния, най-възпитания, най-загрижения за благото на жителите кметІ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (229)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete