Събота, 18 Май 2024, 06:44

Кметът на Ботевград Георги Георгиев: Предложих сина си за депутат на Околовръстното

22 Май 2014, 12:56
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7758 28


- Синът ви посъветва ли се с вас, преди да тръгне към Бареков?
- За сина ми не е достатъчно да се каже дали се съветва с мен, тъй като има предимството да гледа какво работи и какво прави баща му. Той не е споделял, че ще ходи в друга партия. И сега знам, че е в ГЕРБ. Аз съм сигурен, че ако той беше предприел такъв ход, щеше да вземе съвета на баща си. А той не ми го е искал.

- Бареков каза, че той е бил бит. Бит ли е?
- Да. Бит е. Беше в пети клас. Ударих му един шамар, защото ми писна да му правя забележки да кара вечер колело.

- А защо не вярвате, че той е ходил при Бареков и след това пак се е върнал при Борисов?
- Синът ми със сигурност е усвоил от мен разбирането, че трябва да се уважават всички партии и всички политици. Защо, ако познава Бареков да не му вика здрасти!? Мога да ви кажа какво го провокира да направи това. На 17 май седяхме и пиехме кафе. Той прочете в един вестник, че ще ходи при Бареков. В понеделник след мача ми каза, че е пуснал една молба, за да покаже на тия..., че напуска. И веднага след това пусна друга молба.
 
- Вие ли го насочихте към политиката?
- Напротив. Аз станах член на ГЕРБ, след като той стана член на ГЕРБ. Той предложи кандидатурата ми за кмет да е подкрепена от ГЕРБ.
Когато пък се издигаха кандидатурите за ГЕРБ за депутати, на мен ми бе предложено да ги дам за Ботевградската община. Бях си намислил кои, но не и сина ми. Имах среща с координатора на Околовръстното, за да му кажа имената. И долу на пейката видях сина ми. Той каза, че е заявил желание да се кандидатира за депутат. И аз паднах! Ако беше закъснял с 15 секунди, нямаше да бъде депутат.

- Защо твърдят, че сте феодал и бизнесът в града се контролира от вас, а синът ви е много имотен?
- Всички имоти, които притежавам аз и семейството ми, са законни и декларирани. Проверявани са по 7-8 пъти. А как мога да бъда феодал, след като никой не си тръгва от Ботевград, а хора от София идват да живеят тук.

Съседката Лалка: Като малък Даниелчо гледаше умно Софийското село Новачене боготвори семейството на кмета на Ботевград Георги Георгиев и сина му - депутата Даниел Георгиев. Там те имат огромна и добре поддържана фамилна къща.
"Познавам Даниелчо от те такъв те мъничек. Благ беше, разумен и възпитан. Гледаше умно", споделя съседката Лалка. С пенсията си от 100 лв. жената издържа 3 внучета, дъщеря си и мъжа си. Лалка живее буквално на 20 м от къщата на Георгиеви, но признава, че не е виждала Даниел от 4 години, когато имало събрание за поредните избори.

Срещу Георгиеви живее също беден човек, който гледа овце. Той обаче отрича да познава хората и бързо затваря желязната порта.
"Това са едни от най-добрите хора, които познавам. Бащата Георги направи канализацията на селото. Сега се къпем вътре в къщите, а не на двора", споделя Пенка Кръстева. Според нея има Господ и той раздава задачите на хората. На Георгиеви бил отредил да са лидери и да се грижат за останалите хора в селото.

В Ботевград повечето хора не желаят да коментират кмета Георги Георгиев. Извръщат глава при въпроси за него и за имотите му. Като легенда се носи, че кметът владее целия бизнес в града и нищо не става, без да вземе процент.
В духа на традицията на преуспелите българи и кметът Георгиев е отдал своята лепта към Бога. Той е дарил огромен полилей за църквата, върху който е изписано неговото име.


Източник: http://www.trud.bg/

Коментари (28)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Май, 13:11

    Хахаха те всички от това семейство гледат "умно".Умниците те.Дойде време разделно :lol: :D :lol:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Май, 13:15

    :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Май, 13:17

    За София и Ботевград - идвам често от София в Ботевград. Впечатления? Западащ град - мръсен, дупки, цигани, сеч по горите...За болницата да не говорим - не е за хора...Стар водопровод с мръсна вода...Една зала и ротонда - те бяха да се "усвоят" едни пари, не за хората.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Май, 13:24

    Номер 3,Аплодисменти за коментара :)

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Май, 13:31

    w Sewerno Zapadnala BG e taka ot Widin do Lom,Wraca, Mezdra i t.n. ..Skotski jivot,mizerni zaplati nikakvi bolnici...Decata ti sled 18 wzemat ranicite i CIAO.....Nqmat nito raven start ,nito badeshte.Badeshte ima za edna shepa prostitutki i ltukk tame trohi za nqkoi liza4...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: ЕЕ 22 Май, 13:32

    :D

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Разчустван 22 Май, 14:23

    Сега ще ни играят комедията бащата остава в Герб сина - НЕ! :lol: :lol: :lol:
    верно ли си мислят, че някой ще се върже и наистина ли си мисли тулата, че може да излъже някого

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: anonimen 22 Май, 15:04

    :roll: :lol: :roll: jivql sam tam ctrashna ciganska napast,na koqto nikoi ne moje da kaje nishto i vsichko e varzano!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Май, 15:30

    тези за пари и власт са готови на всичко :idea:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 22 Май, 16:15

    smeshen si i ti i sina ti,prosti ste,debeli ste,ne govorite pravilen bulgarski,li4i si 4e si selsko mom4e ! nared sa sina ti i dushterq ti ( i te sa mn prosti i debeli ) aide s dobro OBCHAR !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete