Сряда, 8 Май 2024, 16:11

Кметът на Ботевград и шеф на Балкан: Няма да дадем заден ход

29 Ноември 2014, 13:18
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1855 5


В последните няколко дни една от основните теми в баскетболната общественост е бъдещето на Балкан (Ботевград). След финансовия колапс в "Левски" се заговори, че и "зелените" от Ботевград може да поемат по техния път. Причината е оставка, която е подал един от основните спонсори и изпълнителен директор на клуба Цветан Луканов. Поради тази причина агенция БЛИЦ се свърза с кмета на Ботевград и председател на клуба Георги Георгиев, който внесе яснота по случая:

-Господин Георгиев, какво се случва с Балкан, вярно ли е, че Цветан Луканов е подал оставка?
-Той изрази такова намерение, но все още официална оставка не е подал. Надявам се въобще да не се стига до подобно развитие. На едно от заседанията на Управителния съвет господин Луканов каза, че ангажиментите му идват в повече и подава оставка, както и че е отегчен от нападките по негов адрес. Нападки, които идват най-вече от бившия президент на клуба и настоящ член на Управителния съвет Иван Гавалюгов. За последно той обвини ръководството и треньора Александър Тодоров, че са в основата на някаква далавера с трансфера на Станимир Маринов в "Левски".

-Каква всъщност е истината около този трансфер?
-Истината е, че Станимир Маринов дезертира в "Левски" въпреки че има договор с Балкан. Всички знаят какво прави кметът на Ботевград за Балкан в последните години, какво прави Цветан Луканов, както и треньорът. Така че това е поредната интрига на Иван Гавалюгов. Едва ли има наивници, които му вярват. Ние ще си търсим правата по съдебен път в случая със Станимир Маринов. Мога да ви кажа, че той нарочно обвинява здравата глава за проблем, на който той е в основата. Аз съм сигурен, че на 99 процента Гавалюгов е свързан с преминаването на Станимир Маринов от Балкан в "Левски".

-Ще може ли да издържате Балкан, ако все пак Цветан Луканов напусне?
-Още веднъж ви казвам, аз много разчитам на него, той е вторият основен спонсор на клуба след общината. Поел е страшно голям ангажимент около оперативното управление на клуба. Не става въпрос само за даване на пари и заплати, а и за много други неща, с които той се е нагърбил. Мога да кажа, че аз и той продължаваме да вършим това, с което сме се захванали. Бъдете сигурни, че Балкан няма да даде заден ход.

-Защо идват тези нападки от Гавалюгов към ръководството на клуба?
-Трябва да го питате него. Докато някои хора работят, той само критикува и напада. Аз взех клуба преди 11 години, когато станах кмет, взех го от нулата. Видяхме го как управлява клуба, когато той бе президент. Докара го до фалит и финансов, и спортно-технически. Отборът отиде на последно място. После сам дойде и каза - господин кмете, не мога де са справя, моля поемете управлението. Не знам в какви постове се е прицелил - всеки гражданин на република България може да се кандидатира за каквото си иска - кмет, министър председател, президент. Той и друг път се е кандидатирал, но после е оставал отвън зад вратата. Да ви кажа истината, понеже кметът на Ботевград не му угажда за това или онова и не кляка, сме му неудобни и той критикува. Това е положението.

-В крайна сметка ще има ли баскетбол в Ботевград?
-Естествено. Аз докато съм ангажиран, Балкан ще го има и ще преследва високи цели. Надявам се с помощта на господин Луканов. И двамата сме със свежи глави и не бихме допуснали някой друг да навреди на Балкан.

Източник: Агенция Блиц

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 14:30

    Браво, Гоше!
    Пак ще те изберем догодина
    Кур за Кавалюгов

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 16:32

    Тоя лъже като за световно! Няма друг такъв нагляр!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 19:20

    hahahah....... po nagal lajec ne sam vijdal.....

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: ff 29 Ноември, 20:06

    кур за гоше, долни твари такива, крадци мръсни, убихте града, изгонихте младите, затрихте фирмите, нищо не остана в скапания град, сега и балкан хванахте..футбол вече няма, и баскета ще ликвидирате

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 02:38


    БОКЛУК тъп

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (222)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete