Понеделник, 6 Май 2024, 05:58

Кметът на Ботевград: "Отборът и привържениците на БК "Балкан" не са роби на БФБ"

26 Май 2014, 12:13
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2806 12


На състоялия се днес брифинг, организиран от кмета на община Ботевград, бе коментирана и баскетболната тема пред вид изваждането на отбора на „Балкан” от игра по време на първия мач за бронзовите медали с „Черно море”.

Отношението на ръководството на  Българската федерация по баскетбол към отбора и привържениците на БК „Балкан” е повече от срамно и обидно. Очевидно е, че този състав на ръководство не може да съумее да ръководи успешно развитието на баскетболната игра в нашата страна. Повече от ясно е, че отбори като „Балкан” – с правилно селектирани състави, с традиции в този спорт, благодарение „съдействието” на федерацията, се съсипват. Ние участваме, за да може от време на време „Левски” и „Лукойл” да се срещат с по-сериозен отбор. Преди няколко години „Балкан” бе изключен от лигата. След края на сезона тогавашният президент на федерацията лично дойде при мен и се извини, че са ни извадили от лигата за сметка на Сливен. Той си призна, че групата без нашия отбор не е тази група, която трябва да бъде. Макар и да не разполагаме с бюджет като „Левски” и „Лукойл”, ние съумяваме да организираме сериозен отбор, който е трън в очите на нарочените за фаворити – „Левски”, „Лукойл” и „Черно море”.

Решението на БФБ да не ползва зала „Арена Ботевград” си е  тяхно право. Ние сме направили тази зала преди всичко за спортистите и хората на Ботевград. Ще мине време и ще дойдат да играят в залата и националните отбори. И то – не по наше настояване.
Досега БФБ не е дала нито лев на БК „Балкан”. Напротив – само е искала.

И на фона на всичко това чрез съдиите се подиграва с отбора пред погледа на пет хиляди души. Пред хора, които разбират баскетболната игра. Затова подкрепих решението на административното ръководство отборът да бъде изваден от мача с „Черно море”. Феновете застанаха зад нашето решение, което показва, че сме постъпили правилно. Оказа се, че „Балкан” трябва във всеки мач  да играе не само срещу петимата от противниковия отбор на терена, но и срещу ръководството на федерацията, в което влизат представители на фаворизираните отбори.

Наложиха ни глоби от последния мач, за да си покрият неустойката на ТВ 7. А още преди месец именно федерацията е подала дата, часа и мястото на срещата. И няколко часа преди мача ми се обади Г. Глушков, за да ми каже, че трябва да сменим началния час – в 17 /когато повече от хората са на работа/ или 20 – когато доста ще решат да го гледат по ТВ. И понеже не се съгласихме, изкараха нас виновни.
Ще изпратим писмо до Симеон Варчев, в което да му кажем, че му подаряваме бронзовите медали.

Относно бъдещето участие в лигата ще кажа, че ние не можем да харчим пари от общинския бюджет, за да сме боксовата круша на федерацията и те да вършат безобразни своеволия, за да задоволят амбициите на Тити Папазов или друго баскетболно „величие”.

Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: titi 26 Май, 12:23

    Само така кмете.Разкажи им играта, ше се ебават с Ботевград

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Ххх 26 Май, 12:49

    И каква игра да им разкаже?! Да не иска да каже, че няма да имаме отбор вече или че ще играем в А група?!...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Май, 13:18

    Обявявайте фалит на отбора и закриване!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Май, 13:21

    Само обединение с Лукойл ще ни спаси, както нас, така и Академик. Понеже се очертава, че Цв. Василев ще даде много пари на Тити за играчи и селекция.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Май, 13:39

    цирка е пълен... бронзовите медали няма как да ги подарите на Варчев, нали вече му ги продадохте.... сега махаме седалките от залата и я правим МУЗЕЙ...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: баскет 26 Май, 14:56

    закривайте клуба, явно няма смисъл да се играе професионално.
    затваряйте залата, явно никой не иска да я ползва.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Май, 15:16

    Браво , единствената позиция на кмета ,която одобрявам!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: TZ 26 Май, 16:13

    Абсолютно подкрепям ръководството. Много правилно определение, че ни ползват като "боксова круша" и докато си кротуваме (както повечето хора в България правят), ще ни мачкат. А отбора ще си играе една година с младежите и дори да не сме на първите места, баскетбола в Ботевград няма да умре !!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Май, 19:16

    da se igrae v drugi durjavi druga liga v bulgaria nqmq smisul

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Май, 19:56

    Е кое одобряваш ? че догодина няма да има отбор

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete