Неделя, 8 Септември 2024, 02:37

Кметът на Божурище към съветник: “Няма да седиш на моята маса"

21 Юни, 06:03
(1) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 501 6


Общинският съветник Михаил Славчев от община Божурище, който на последните местни избори беше единствената алтернатива за кмет на общината, освен Георги Димов, излезе с позиция в социалните мрежи относно въпроса с мините и съвместната работа с общинския кмет.

Стремейки се да отразим обективно всички гледни точки, от началото на казуса с проучванията за подземни богатства сме публикували позиции на общината, на неправителствени организации, информация за провеждането на референдума и резултатите от него. В самото начало на казуса потърсихме официална позиция от страна на кмета, но такава не получихме. Balkanec.bg беше медията, която най-подробно отрази проблема от началото му до сегашния момент. В тази връзка, продължавайки да следим случващото се в община Божурище, публикуваме позицията на общинския съветник Михаил Славчев:

"Вчера (19.06.2024 г.) на среща по повод "златодобива", кметът г-н Димов ми заяви, че няма да бъда допускан до следващите срещи. Представете си изненадата и недоумението ми. Причината - аз, моята съпруга и други близки мои роднини сме “пишели във Фейсбук срещу него и той трябвало да се оправдава”.
Цитирам: “Няма да седиш на моята маса". Моята? Г- н Кмете, наясно съм, че приемаш общината като бащиния, но да ти напомня, че не сме в твоя дом, за да се разпореждаш с мебелите. И масата не е твоя, не е и моя.
Защо обаче се случва всичко това?
Защо съм "блокиран"?
Отговорът е прост - защото говоря истината, която не се харесва на г-н Димов.
В момента, с цялото си лицемерие и всички манипулации, кметът прилага любимата си хватка - да се изкара жертва на "лошата опозиция"… С други думи "крадецът вика дръжте крадеца".
По-лошото, уважаеми съграждани, е че този човек ни мисли за глупаци и мисли, че лесно може да ни манипулира.
Ето фактите, които дразнят г-н кмета:
-Разпространих разкритията на Цанко Занов, че (кметът) е знаел за бъдещи проучвателни сондажи още 2018 г. На нас каза ли ни кметът? НЕ!
-Излъгал е министерство на енергетиката, че е спазена процедурата. Качено ли е уведомление на сайта на общината? НЕ! (Задължително е да уведоми живущите на територията на общината).
-Разкри се, че е имал срещи с инвеститора през 2023 г. На нас каза ли ни какво ни очаква? НЕ!
-"Лошата опозиция" в лицето на Ваня Аризанова, си "позволи" да повдигне темата за златодобива на заседание на Общинския съвет и кутията на Пандора беше отворена. Уважаемия от всички нас г-н Димов, удобно реши да яхне вълната, защото разбра, че не може вече да го крие.
Тъй като аз ви смятам за интелигентни хора, ще ви помоля да си зададете един ВЪПРОС.
Ако "лошата опозиция" не се беше разровила февруари 2024г. по темата “Златодобив”, днес щяхте ли да знаете и щеше ли да има референдум по темата, след като толкова години е крито?
Аз заявявам пред всички вас - хората от общината, че категорично ще продължа да се боря срещу "златодобива", както го заявих в първия момент, в който разбрах за него. Не след години, когато вече “ножът е опрял до кокал”.
Ако защитавайки истината съм "лошата опозиция", ви гарантирам, че ще продължа да съм такъв. Няма да се променя!
Вие избирате на какво да вярвате - факти и истина или манипулации.", завършва Славчев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Юни, 08:09

    Такива са местните феодали. Елинпелинският е същият, щом го критикуваш започва да преследва, заканва, дори е готов на ескалация. Самозабравиха се особено след някой и друг мандат на тази длъжност...

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Юни, 09:37

    Интересна е тази позиция, дали всички кметове са такива, дали са феодали местни

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: Анонимен 21 Юни, 11:04

    Егати двуличника е божурищкия кмет и цялата гербаджийскс сган - тяхното правителство и техния кмет одобрили, а после ние не знаехме

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Юни, 09:20

    Не можеш да седиш на неговата маса, той не може да понесе това.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Петкова 24 Юни, 00:01

    Много ми харесваше, че сте се обединили за общата кауза, но след истините, които публикувахте, съм на друго мнение. Действайте смело и не се огъвайте пред атаките. Вашето място е не само на тази маса, а на челното място.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: смирение без примирение 2 Август, 10:37

    България цяла сега вази гледа, "опълченци" на българското себеспасение. Почитания на г-н Михаил Славчев и на героичната група от общински съветници на Божурище, инициатори на референдума, одобрен след втора инициатива, и проведен на 22.04.2024г с категорично решение от 10.07.2024г
    в подкрепа на инициативата.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete