Четвъртък, 25 Април 2024, 01:09

Кметът на Драгоман подписа Споразумение с МРРБ за дългоочквано финансиране на инфраструктура в града

28 Октомври 2022, 23:15
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 453 0


На 27.10.2022 г., кметът на община Драгоман - Андрей Иванов, подписа споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за обект: „Реконструкция и доизграждане на част от канализационната, водопроводната и уличната мрежа в гр. Драгоман, община Драгоман“ за 50% от стойността на целия обект. За финансирането на обекта Община Драгоман се бори от години, като същия включва подмяна на водопровод и канализация по ул. „Пирин“ и ул. „Международно шосе“, цялостно асфалтиране и направа на тротоарната им настилка, както и подмяна на отводнителния канал в парка.

Началото на строителните дейности на обекта бе даден с отслужен водосвет и подписване на Акт образец 2, като с отпуснатите средства ще бъде изпълнен I-вия етап от проекта. Очаква се през следващата 2023 г. да бъдат отпуснати и останалите средства, с които обектът да бъде завършен в пълната си цялост.

Напомняме, че строителните дейности ще започнат с подмяна колекторната тръба, минаваща през главната алея на Градски парк Драгоман, тъй като именно от нея произхождат всички дългогодишни проблеми на живеещите в района.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete