Събота, 27 Юли 2024, 10:35

Кметът на община Драгоман - Андрей Иванов, положи клетва за встъпване в длъжност (ВИДЕО)

15 Ноември 2023, 15:12
обновена на 16 Ное 2023
(4) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1376 0


На първата тържествена сесия на ОбС Драгоман, преизбраният за четвърти мандат кмет на община Драгоман - Андрей Иванов, положи клетва и подписа клетвения лист.

Официалната церемония по полагането на клетва на общинския кмет, общинските съветници и кметовете на кметствата - Габер и Калотина, се проведе в залата на ОбС Драгоман в присъствието на множество официални гости.

Сред тях бе и главният секретар на Областната администрация на Софийска област - Мая Цанова, която връчи на кмета Андрей Иванов символичния ключ на Областната управа и се обърна към него с думите: 

"Вие сте един от най добронамерените и толерантни общински кметове, човек, който винаги е отворен към диалог за решаването на проблемите на жителите на община Драгоман. Преминахте през много изпитания, но те само калиха волята и характера Ви. Предоставям Ви символичния ключ на Областната администрация и знайте, че винаги сте добре дошъл - с каквото можем, ще съдействаме за община Драгоман."

Първата сесия бе председателствана по старшинство от Лидия Банкова, която призова общинските съветници да не забравят, че всички живеят в Драгоман и водещ в работата им трябва да е интересът на Драгоман. Тя допълни: "Фактът, че в нашия роден край е Малката Света гора, ни задължава да бъдем човечни и добри, благи и смирени."

За председател на ОбС Драгоман, след проведено тайно гласуване, с 6 гласа "ЗА" от общо 11 общински съветници, бе избрана Моника Георгиева, която апелира към опозицията "Диалогът за Драгоман да се води в Общинския съвет."

Отслужен бе и тържествен водосвет за здраве и благоденствие.

В словото си, кметът Андрей Иванов заяви:

"Както отец Асен каза, ние сме управлението на града и трябва да работим заедно за благосъстоянието, благоденствието и ускоряване на темповете на развитие на града. Изборите приключиха. Трябва по най-бързия начин всички ние да успокоим обществото и да затворим раните. Има мехлеми за това - наричат се доброта, взаимно уважение и добронамереност. В този мандат да се опитаме всички да работим заедно, да се чуваме, взаимно да се уважаваме и да черпим идеи един от друг, в името на хората от община Драгоман.

В кампанията видяхме много слабости - наши грешки. Видяхме, че сме обръщали малко внимание на селата - това трябва да се коригира. Видяхме, че определени хора са станали в пъти по-богати, отколкото всички нас взети заедно, и използват ресурса си, за да оказват натиск върху съвестта на нашите съграждани.

Община Драгоман не е на кмета, не е собственост на Общинския съвет! Община Драгоман е на всички нас и ако всеки един от нас даде от себе си, изчисти тротоара си, боядиса портата си, насади една роза, едно дръвче, градът ще стане такъв, какъвто го искаме! И към това ви призовавам...!





Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete