Сряда, 21 Февруари 2024, 16:11

Кметът на община Етрополе взе участие в среща с Министъра на вътрешните работи

22 Юни 2023, 15:13
(1) (2)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1314 2


Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов проведе срещи с кметове на населени места, пострадали от наводненията в страната.
На разговор с министъра бяха Кметът на Етрополе Димитър Димитров, на Монтана Златко Живков, на Врачеш Марин Бончовски, и на Берковица Димитранка Каменова, които изложиха проблемите, пред които са изправени след поройните дъждове. Министър Стоянов увери, че ще направи необходимото Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет да бъде свикана възможно най-бързо, за да разгледа исканията за финансиране. Той допълни, че в рамките на МВР има експерти, готови да съдействат на кметовете при изготвяне на необходимата документация.

Кметовете обясниха, че ще имат нужда от подкрепа основно за възстановяването на инфраструктурни обекти. Те изразиха специални благодарности към Главна дирекция Пожарна безопасност за защита на населението за бързата реакция при наводненията.

Кметът на Етрополе добави, че лидерите на политическите партии не трябва да си правят евтин ПР на гърба на нещастието на хората предвид, че през есента предстоят местни избори.

Кметовете на останалите общини подкрепиха думите му.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

отговори
Да (75)
70% Complete
Не (151)
70% Complete
Не знам (14)
70% Complete
Сумата трябва да е по-малка (24)
70% Complete