Събота, 15 Юни 2024, 05:03

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов и Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров подписаха меморандум за сътрудничество

30 Март 2023, 20:36
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 421 0


Днес, 30 март, Ректорът на Университета по национално и световно стопанство, заедно с неговия екип проф. д-р Надя Миронова – Директор на Регионален център за дистанционно обучение – Хасково и Ръководител Катедра "Управление", г-жа Гергана Кирилова- директор на Кабинета на ректора на УНСС, гл.ас. д-р Емилия Дунева- Катедра "Управление", Факултет "Управление и администрация" и г-жа Десислава Паунска- ръководител отдел „Комуникация“ в УНСС посетиха общинска администрация - Костинброд, както и двете гимназии на територията на общината – СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.

Представителите на УНСС се срещнаха с кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, зам.-кметът на община Костинброд, г-н Александър Ненов и кметът на село Голяновци, г-н Симеон Спасов за подписване на меморандум за сътрудничество между община Костинброд и Университета за национално и световно стопанство.

„За нас сътрудничеството с УНСС ще бъде изключително полезно, защото имаме нужда от квалифицирани специалисти за общинската администрация, публичния сектор и бизнеса на наша територия” заяви кметът г-н Трайко Младенов.

В меморандума е записано, че УНСС и община Костинброд ще работят за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от университета по Национално и световно стопанство чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи от взаимен интерес.

Двете страни ще си партнират и в подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в университета чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от взаимен интерес, осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление, провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси.

УНСС и община Костинброд ще си сътрудничат и при съвместно кандидатстване по проекти/програми, организиране на публични събития за представяне на добри практики по публично управление и обучение, обмен на информация и др.

Проф. д-р Надя Миронова – Директор на Регионален център за дистанционно обучение – Хасково и Ръководител Катедра "Управление", г-жа Гергана Кирилова- директор на Кабинет на ректора на УНСС, гл.ас. д-р Емилия Дунева- Катедра "Управление", Факултет "Управление и администрация", г-жа Десислава Паунска- ръководител отдел „Комуникация“ в УНСС, водени от кметът на община Костинброд и зам.-кметът с ресор „Образование, социални и хуманитарни дейности“ посетиха СУ „Д-р Петър Берон „ и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.

Тази година кандидатстудентската кампания на УНСС има за цел да задълбочи сътрудничеството си с общините с идеята да подкрепи професионалната ориентация на младите хора и завръщането на квалифицираните кадри по родните места.

Кандидатстудентската кампания в УНСС в различните направления беше презентирана на учениците от 11 и 12 клас. Г-н Александър Евтимов – директор на СУ „Д-р Петър Берон“ и г-н Светослав Иванов- директор на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство бяха любезни домакини на презентационните срещи.

Екипът на УНСС остана приятно изненадан от материално техническата база и постоянно надграждащата се образователна инфраструктура на територията на община Костинброд.

През февруари месец Университетът по национално и световно стопанство бе домакин на изложбата „Оброчни кръстове – Дигитализация на културното наследство“, организирана от община Костинброд. Във връзка продължаване на сътрудничество в тази област проф. Димитър Димитров, заедно с г-н Трайко Младенов, посетиха новостроящия храм „Св. Мина“ в центъра град Костинброд. Кметът показа напредъка в строителството, уникалните стенописи и подова мозайка.

С Божието благословение се очаква храмът да бъде готов и осветен в най-скоро време.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (15)
70% Complete
Не (33)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (3)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (7)
70% Complete
Всички са маскари. (11)
70% Complete