Понеделник, 29 Април 2024, 03:56

Кметът на Правец се отчете за втората година от мандата (Снимки)

27 Ноември 2013, 22:56
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3682 24


Две години след встъпването в длъжност на кмета на Правец Румен Гунински, тази вечер той направи отчет пред гражданите на града в читалище „Заря 1895”. Преди да започне отчета, учениците от ОУ "Васил Левски" изпяха песента "Нашият град".
Румен Гунински изказа благодарности на всички присъстващи, които са проявили интерес към това, да научат как се развива община Правец - "Изтича втората година на мандат 2012-2013г., ориентирано към хората и към подобряване на жизнената среда в общината. За мен като кмет и за общината като институция през тези две години най-важното бе да бъдем в услуга на гражданите, да търсим разрешаване на всеки важен за обществеността въпрос, да полагаме необходимите грижи и внимание към всички социални групи и всички институции с обществено значение".

През този двегодишен период ускоряването на работата по проекти, дейности по изграждане и рехабилитация на градската среда, обновяване на всички сгради с обществено значение и подобряване живота в селата е основната цел на кмета на община Правец Румен Гунински и неговия екип през втората година от мандата. За този период Община Правец е спечелила 33 проекта . От тях 2 са завършени, 11 се изпълняват в момента, а 12 проекта са в процес на съгласуване на процедурите по изпълнение и ще стартират през пролетта на 2014 г. Част от проектите на община Правец са: "Насърчаване на туристическите дейности и изграждане на туристически маршрут", "Реконструкция на улици и тротоари в град Правец", "Реконструкция и модернизация на Пречиствателна станция за отпадни води, доизграждане и реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа в гр. Правец" и други.
Сред по-важните изпълнени текущи ремонти са тези на сгради и пътища в община Правец. Общите инвестиции в селата от общината през изминалата втора година управление са в размер на 520 000 лева.
Общината подържа културното ниво, което Правец има от години, като стремежът е стойностните програми и естетичните чествания да формират образец и за младото поколение.

Озеленяване на парковете и междублоковите пространства, парково осветление, нови спортни площадки, нови указателни табелки са част от реализираните планове за работа през втората години от мандата на Румен Гунински.
Приоритет на община Правец е да бъде осигурена на младежите от общината условия за активен спорт. Град Правец бе домакин на Световното първенство за хора с увреждания, Републикански състезания по лека атлетика и други.

Кметът на Община Правец благодари на всички, които се включиха в кампанията "Да изчистим България за един ден" .
"Свършеното е в резултат на вашата подкрепа. Изказвам благодарност към дарителите, партньорите, институциите и консултативният съвет към Община Правец", заяви кметът на общината.

Румен Гунински си пожела още по-ползотворна работа през 2014 година.
Председателят на ОбС- Правец Николай Яхов благодари от името на общинските съветници за ползотворната работа на кмета. "От името на ОбС- Правец му желаем да бъде все така последователен, да се учи от проблемите, които е срещнал в неговата работа. Заявявам нашата готовност да подкрепяме всяка негова инициатива за благото на Правец".

Източник: balkanec.bg

Коментари (24)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 23:07

    Румене голям си, продължавай така и за напред!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 23:13

    #1-Не говори глупости, знам всичките му мизерии,който се опита да направи на много хора .... :x

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 23:37

    Чеп за зеле не става и от протежетата му по селата...Хората само чакат да се махнат... :!:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 23:50

    #2 Айде бъди смел и кажи да чуем всички.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 23:54

    Не мога да говоря вместо хората...На тяхно място , аз отдавна да съм го осъдил.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 06:50

    Злобата ще го довърши.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 08:06

    #5 Значи ти си лизач, много такива съдници като теб млъкнаха.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 08:17

    #7 Хахаха.много си далече от нещата... :lol: Завися само от себе си. :!: Не си запознат с наказателният кодекс....Хората са казали: много малък, но много прост народ :lol:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 10:20

    "Общината подържа културното ниво, което Правец има от години, като стремежът е стойностните програми и естетичните чествания да формират образец и за младото поколение" - за това беше пълно със сергии и цигании на празника на града - 16 октомври!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 10:55

    okolo bai Rumen sa samo mangali i bokluci, nqma edin normalen.... :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete