Петък, 17 Май 2024, 14:07

Кметът на Скравена иска помощ за пострадалите от наводнението

13 Август 2014, 10:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1300 0


Докладна записка до кмета на общината Георги Георгиев депозира днес в общинската администрация кметът на Скравена, Иван Иванов. След голямото наводнение на 1-ви август в централната част на Паланката, тринадесет семейства имат сериозни материални щети. Поради тази причина кметът на Скравена настоява да бъде изпратено писмо до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет за подпомагане на пострадалите жители от природната стихия.

Проливният дъжд нанесе сериозни щети в дома на Васил Василев (Вако) на ул.”Мико Комитски” 8.  В момента семейството отстранява паркета в две помещения. Освен това е повреден съединителя на Лада 7-ца, на която целият ремонт ще възлезе на около  1 000 лв. Също толкова ще са необходими и за закупуване на нов паркет. Сред пострадалите къщи са и  дома на Искра Георгиева на ул.”Георги Канзов” 2. Водата е преминала без никакъв проблем и наводнила 4 помещения, и едно мазе. 
 
В нощта на наводнението кметът Иван Иванов е посетил всички пострадали домове, някои от хората е събудил. По думите му пътят до река Церовица и самата река са били изравнени на едно ниво. По  негова инициатива и със съдействието на кмета на общината, междуведомствената комисия евентуално ще дойде на място да направи оглед и да направи преценка,  какви средства ще могат да бъдат отпуснати на пострадалите домакинства. По данни на кмета на Скравена, след наводненията през 2005г. на близо 80 семейства бяха отпуснати до 1 000 лв. обезщетение. Средствата бяха преведени на два транша - 47 хил.лв и 16 хил.лв, общо 63 хил.лв. Парите се предоставиха в помощ само на скравенчани, които са жители на община Ботевград, обясни кметът Иван Иванов.
 
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete