Сряда, 1 Май 2024, 14:45

Кметицата на Осеновлаг: Емил Иванов ни репресира

11 Юли 2016, 09:23
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 4456 82


Кметицата на село Осеновлаг обвини Емил Иванов, че репресира селските кметове, които са от други партии. Повод за изказването й стана срутването на къщата й, която се намира до манастир Седемте престола. Къщата на кметицата на село Осеновлаг Бонка Младенова е била срутена, без тя да бъде уведомена. От общината твърдят, че имотът е на манастира. Кметицата подозира политически игри зад събарянето на дома й. Бонка Младенова твърди, че живее тук от години. Потвърждават го и хора от селото. Плащала е данъци, а наскоро поискала от съда да придобие мястото по давност.
Заповедта за събарянето на къщата е издадена от кмета на община Своге Емил Иванов по искане на игумена и след решение на строителния надзор, твърдят от общината.

Още през февруари стана ясно, че има повторно решение на ДНСК за събарянето на постройките. От община Своге още тогава потвърдиха, че трябва да има събаряне, но и тогава незаконно нанеслата се там Бонка Младенова имаше друго мнение. Тя е вдигнала постройките и заведението по времето, когато баща й е бил ефимерий и се е разпореждал с манастирските имоти. Към момента Младенова живее там с мъжа си без да плаща наем, твърдяха от манастира. Тя претендира, че е в правото си, защото дълги години е живяла на мястото, възползвайки се от семейните си връзки и неведението на българските институции. Репортер на предаването „Господари на ефира” беше посрещнат от съпруга на Младенова, който извади пушка и започна да заплашва извиканите работници, че ще ги застреля всички.

Сега Бонка Младенова подозира, че зад срутеният й дом стоят политически игри. Кметът на Своге, който е от ДПС, репресирал колегите си от други партии, твърди Младенова. По думите й двама кметове на малки населени места са подали оставки заради репресии от страна на Иванов. Естествено Иванов отрече да има подобен натиск.

По-рано тази седмица стана ясно, че кметовете на селата Владо Тричков и Свидня са поискали да бъдат освободени от постовете си. За огромно мое съжаление взех решение да прекратя предсрочно пълномощията си като кмет на кметство с. Владо Тричков – потвърди Силвио Димитров – кмет на Владо Тричков. Не получих нищо от управляващите в община Своге, не мога да стоя четири години и да обещавам, че ще оправим проблемите в селото – подчерта Димитров.

Нито един от двамата селски кметове, обаче, не пожела да застане пред камерата на БТВ, тъй като се опасяват от разчистване на сметки.


Източник: balkanec.bg

Коментари (82)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Селянин 11 Юли, 10:22

    До кога ще търпите?????

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: хаитянин 11 Юли, 10:35

    Такава свинщина няма и в Хаити.За Турция да не говорим.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Юли, 10:42

    бе тя и бонка кво се прави незаконно живее от десетилетия
    ланци
    скъпи телефони
    мъжа и с пушка ходи да заплашва

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Юли, 10:47

    Господи, дай на хората мозък, а на някои и инструкция за използването му!

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 11 Юли, 11:02

    БОНКА Е ДЪЩЕРЯ НА ЧОВЕКЪТ, СЪЗДАЛ МАНАСТИРА. СКРОМНА Е ЖЕНАТА, ЗА КАКВИ ЛАНЦИ И ТЕЛЕФОНИ ГОВОРИМ. ВРЪЧЕНА ЛИ Й Е ЗАПОВЕДТА ИЗОБЩО? ДАНО НЕ ВИ СПОХОЖДА ПОДОБНА УЧАСТ ДА ВИ СЪБОРЯТ ДОМА

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Юли, 13:38

    Е понеже не е ромка,ще я бутат и още как.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Неандерталец 11 Юли, 16:00

    Това,което се случва с Бонка го нямаше и по мое време.Ние,неандерталците си имахме нещо като морал и човещина,тези в общината нямат нищо такова.
    Видьов ден иде............Тогава ще ви видя иате ли топки,ако ме разбирате.
    Футболиста ще се окаже мъдър и далновиден,спаси се навреме.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Юли, 18:31

    Горката Бонка.... Срутили са и дома... тя без покрив над главата си остана... само кадето има апартаменти в София и други имоти... а бащината си къща в Осеновлаг от алчност я продаде та сега трябва по на хората къщите да спи.... горката, дай Боже но всеки му нейното имотно състояние ;) ;) ;)

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 11 Юли, 20:25

    №8, бъди щастлив!
    На ъгъла на една улица стоял просяк и просел подаяния. По пътя минал ездач, приближил се до него и го зашлевил с камшика си по лицето.
    Гледайки след отдалечаващият се конник, просякът се изправил и казал:
    - Бъди щастлив!
    Фермер, който стоял на близо и видял случилото се, чувайки последните думи, не се сдържал и попитал изумен:
    - Нима си толкова смирен?!
    - Не! - отвърнал просякът. - Но, ако ездачът беше щастлив човек, нямаше да дойде и да ме удари...

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 11 Юли, 21:01

    Бонка е изключителен човек! Дъщеря е на достойния за уважение отец Димитър, но за съжаление тези невероятни престъпници не се интересуват,че съсипват човешки животи,а дори напротив -това целят. Страх и напрежение!отврат!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (199)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete