Понеделник, 29 Април 2024, 17:09

Кметове и съветници дават начало на нов жилищно-търговски обект

5 Януари 2022, 17:05
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1109 0


С първа копка, извършена от представители на фирма “Евроброд груп” ЕООД беше сложено началото на работата по изграждането на още един нов жилищно-търговски обект в град Костинброд: Жилищна сграда “ Зора” в кв. Втори район, гр. Костинброд.
Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно със зам.-кметовете инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, г-жа Анелия Велева- общински съветник, представители на фирмата възложител „Евроброд груп“ ООД, в лицето на г-н Димитър Григоров, който също е общински съветник, и фирмата изпълнител, присъстваха на символична „първа копка“ на жилищно – търговска сграда в квартал „Зора“, гр. Костинброд.
Интересна и разчупена архитектура, просторни помещения и много светлина – това е новата жилищно-търговска сграда в централната част на гр.Костинброд, намираща се на ул. „Охрид“. Сграда ще предлага удобство, комфорт и стандарт като започва работата по строежа й още от днес, 5 януари 2022г.
Сградата, наречена „Зора“, е преобладаващо жилищна, на партерното ниво се намират помещения, предназначени за търговски услуги.
Жилищната сграда ще се намира на изключително удобна локация, разположена в близост до площад „Иван Вазов“, голям хранителен магазин, между двете най - натоварени улици на град Костинброд – ул.“Славянска“ и ул.“Йордан Йовков“.
В квартал „Зора“, гр. Костинброд няма нова жилищна сграда от 1990 година. Кварталът е предимно блоков и все повече привлича интереса на нови жители на града.
Церемонията по символичната първа копка се състоя на 5 януари от 09.00 часа, в пространството пред сградата.
Отец Николай отслужи водосвет за здраве и благополучие.
Г-н Димитър Григоров – инвеститор на жилищната сграда и общински съветник, благодари за пълното съдействие и коректното отношение на общинска администрация - Костинброд.
Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд поздрави инвеститорите и изпълнителите на строежа като заяви:
„Изключителното силното развитие в последните 10 години на община Костинброд я направи притегателно място както за развитие на бизнеса, така и за постоянно живеене. Инфраструктурните проекти - реализирани и реализиращи се в града и селата в общината ни са факторите всяка година да се увеличава броя на живущите в тях. Ежемесечно десетки са докладните, които се разглеждат на сесии на общински съвет - Костинброд, относно инвестиционни строителни обекти.
Повече от 100 са издадените строителни разрешения от 2020 г., а тази година очакваме още по-голямо увеличаване на броя им.
Жителите на общината ни могат да направят съпоставка за това как се развива общината ни през изминалите десет години. Бурните темпове на положителна промяна в общината са видни. Не съм съгласен с критиките на шепа хора, дошли вчера да живеят в общината ни от разни, само примерно го казвам - софийски села или погранични общини и вече мислещи, че с неаргументирана и популистка реч ще са полезни за развитието й.
Само с негатив не става - направете си постоянни адреси, изградете нещо, попитайте местните около вас какви и в каква посока са промените и тогава аргументирано предлагайте или правете - ако можете.
Радвам се, че все повече инвеститори в промишлеността, даващи много работни места започват дейност или се развиват в региона, че все повече къщи и кооперации - като започваща днес, облагородяват и развиват жилищните квартали, че все повече млади семейства се заселват в общината ни.
Приветствам, но имам и призив към новодомците - вадете си постоянни адреси на наша територия. Само така общината получава субсидия от държавата и само така бихте били истински колектив за случващото се в нея.”, заяви кметът на община Костинброд, присъствайки днес на първа копка на започването на новия жилищен комплекс в центъра на града.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete