Понеделник, 29 Април 2024, 17:33

"Кока-Кола" разшири завода си в Костинброд с инвестиция от 40 милиона лева

26 Август 2019, 16:27
(0) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2660 9


Старт на новите производствени мощности бе даден на събитие от министър-председателя на Република България - г-н Бойко Борисов. "Кока-Кола" ХБК  е инвестирала близо 40 млн. лева в производствения си център в гр. Костинброд, което поставя завода в България сред най-модерните центрове на групата в региона.

Сред гостите на събитието бяха още посланикът на Гърция Н. Пр. Григориос Василоконстандакис, временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ Джъстин П. Фридман, министърът на икономиката Емил Караниколов, Красимир Живков, заместник-министър на околната среда и водите, Николай Нанков, заместник-министър на регионалното развитие, областният управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров и ръководството на Община Костинброд - г-н Трайко Младенов- кмет на Община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч и заместник-кметовете инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов.

Юрг Буркхалтер- изпълнителният директор на "Кока Кола" ХБК България сподели, че новата линия е с 25% по-бърза и с 20% по-енергоефективна от досегашните. Благодарение на нея Кока-Кола ще започне да изнася продукция от България към Сърбия, Румъния и Гърция. Πo нeгoвитe дyми нoвaтa бyтилиpaщa линия e нaй-мoдepнaтa във вcичĸи 28 дъpжaви, в ĸoитo пpoизвeждa гpyпaтa нa Кока-Кола ХБК. Бългapия e пъpвaтa изтoчнoeвpoпeйcĸa cтpaнa, в ĸoятo е зaпoчнaто дa се пpeдлaгат пpoдyĸтите. Πpeди 23 гoдини е oтвopила бaзaтa в Kocтинбpoд, ĸaтo дoceгa в нeя влoжeните средства възлизaт нa 200 милиoнa лeвa. В завода работят 350 служители и над 2000 хил. души,които участват в разпространителната мрежа.

Компанията също така планира да изгради нов водопровод до завода, който ще захранва с вода и околните домакинства в град Костинброд, заяви г-н Буркхалтер. Изпълнителният директор на "Кока Кола" благодари за добрата работа на Столична община и Община Костинброд.

 Г-н Бойко Борисов отбеляза, че новата инвестиция е показателна за това, че българската икономика просперира и че ще са нужни нови пътища за нарастващия износ. Правителството ще отпусне финансова помощ за изграждане на инфраструктура до завода. Автомагистрала „Европа“, която се строи в момента, ще обслужва пряко и камионите на най-големия завод в България на "Кока Кола".

На сцената се изказаха и двамата посланици на Гърция и САЩ, които благодариха на правителството и лично на премиера, че България е благоприятна за развиване на бизнес и инвестиции.

Кулминацията на събитието беше връчването на инвеститор Клас „А“ от министър-председателя г-н Бойко Борисов и министъра на икономиката г-н Емил Караниколов на изпълнителния директор на "Кока Кола".



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (4) (2)
    1. добавен от: Анонимен 26 Август, 17:25

    А каква е заплатата на работниците в кока кола 600лв?

  • Отговори (7) (2)
    2. добавен от: Анонимен 26 Август, 21:12

    Еее , каква е , 500- 600лв. Те не идват тук да ни дават пари а идват да печелят и мфията да прибира паро от тях/ комисионни /

  • Отговори (5) (3)
    3. добавен от: Анонимен 26 Август, 21:13

    Не хвърляйте прах в очите на хората. Боко , пътник си.

  • Отговори (6) (2)
    4. добавен от: Анонимен 26 Август, 21:14

    Прибират като за последно. Мафия.

  • Отговори (6) (2)
    5. добавен от: Анонимен 26 Август, 21:26

    MAFIA

  • Отговори (8) (0)
    6. добавен от: Ред.колегията 27 Август, 01:00

    Вестник Скравенско подмадурче отрази най-пълно събитието!Тече абонаментна кампания.За повече информация - кмета Мидоди и магазина на Петреску!

  • Отговори (3) (1)
    7. добавен от: Анонимен 27 Август, 03:15

    Какво прави там Крадимир и Иренчето?Не беше ли отстранен от длъжност?

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Стар чекист 27 Август, 19:35

    Абе,моме проста,кой ти го даде поста?Мене ми го даде поста вожда,онзи дето ме оножда!

  • Отговори (2) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Август, 22:02

    Красимир Живков,Мая Цанова и Ирена Петкова ще водят предизборната кампания за местните избори. Те са получили най-много от ПП"ГЕРБ "и сега да си защитят позициите и заплатите.Няма кой тича,а те само да живеят като пиявици на нашия гръб.Тези избори ще бъдат пълен провал за София. обл. Б.Б да си огледа кадрите, защото го заблуждават, че има ГЕРБ в Правец,Етрополе, Ботевград и цялата Соф. обл.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete