Петък, 29 Март 2024, 03:14

Коледни базари, шопски фолклор и местни традиции в Празничната програма на Елин Пелин

25 Ноември 2022, 16:59
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 921 1


На 2-ри декември ще бъдат запалени коледните светлини на елхата в гр. Елин Пелин.

Празничната програма и базар ще бъдат с начален час 18:00 ч. Жителите и гостите на град Елин Пелин ще могат да се насладят на хубаво вино, вкусни изкушения, ръчно изработени коледни подаръци и сувенири, както и на богата програма с участието на детските градини „Здравец“ и „Радост“ от град Елин Пелин, Детско-юношеския шопски ансамбъл „Ради Радев“ и проф. Иван Стоянов и бенд.

В тези предпразнични дни, най-малките ще се срещнат с добрия и мил старец Дядо Коледа и Снежанка, които ще бъдат в града, за да може всеки от тях да изпрати своето коледно желание и да се снимат заедно.

Мястото е обичайното - пл. „Независимост“. Базари и програми ще има всеки петък и събота до 17 декември.

На 3 декември, от 17:00 ч. отново ще се проведе Коледен базар и празнична програма. За доброто настроение ще се погрижат Представителен духов оркестър „Стефан Стефанов“, ВГ „Камбанки“, младите изпълнители на „Вокална академия“, група „Кадифе“ и Даниел Деянов, Представителен мажоретен състав „Светла“ и певицата Християна Луизо.

Вълшебно коледно настроение очаква жителите и гостите на Елин Пелин на 9-ти декември, отново на площад „Независимост“, от 18:00 ч. На музикалната сцена ще се изявят Детска вокална група „Камбанки“, Танцов клуб „Шопски наниз“, талантливото дарование Венелина Бонева и певицата Кристина Иванова.

Коледната магия и доброто настроение ще продължи и на 10-ти декември. От 17:00 ч. ще стартира танцов маратон с участието на местните танцови състави и клубове - „Шопска академия“, „Капаклия“, „Макамлии“ и „Новоханци“, „Извора“ , танцов състав „Стоян Богданлийски“, „Гиздосия“, фолклорен танцов ансамбъл „Пелинче“ и певеца Божидар Златков.

На 16 декември, от 18:00 ч. ще се потопите в магичното шоу на Дани Белев и ще се насладим на изпълненията на Шопски ансамбъл „Ради Радев“.

Много настроение и хубави емоции ще има и на 17 декември, от 17:00 ч. В празничната програма ще се изявят талантливият Даниел Петров, мажоретен състав „Нани денс“. Очаквайте концерта на Владо Димов и Ивета Петрова.

На Коледа, 25 декември, по традиция Елин Пелин ще посрещне коледарите и ще извием празнични хора с Шопски ансамбъл „Ради Радев“.

На 31 декември от 15:00 ч. на чешма „Гайдарец“ ще бъде спазена традицията и ще бъде изпълнен ритуалът „Топене на пръстени“.

Кулминацията на празничния декември е на 31 декември, от 22:30 ч., на площад „Независимост“, където всички заедно ще посрещнат Новата 2023 година с народни хора, настроение и песни, в изпълнение на народната певица Мария Стефанова.

На 01 януари 2023 г. от 11:00 ч. на чешма „Гайдарец“ ще бъде изпълнен ритуалът „Вадене и наричане на пръстени“.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 21:14

    Ква е тая програма да няма една грамотна певица, поканете Ивана,Кали или Радо Шишарката,все пак плащаме данъци.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete