Петък, 17 Май 2024, 05:02

Коледно парти организираха за възрастните хора с увреждания в гр.Правец (Снимки)

10 Декември 2012, 16:48
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3149 4


Девизът на Дневен център за възрастни хора с увреждания, гр. Правец - "Заедно можем повече"  бе доказан наяве на организираното парти на 10 декември по повод настъпващите Коледни празници.

От името на екипа г-жа Димитрова приветства всички потребители и гости на ДЦВХУ, отзовали се на поканата, като им пожела здраве, благоденствие и спокойни дни през новата 2013 година. На инициативата присъства и директора на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – София област, г-жа Румяна Михайлова, която благодари на възрастните хора за съпричастността и активността им в социалната услуга.

В празнично украсената и специално подредена за случая зала за социални контакти, децата от ОДЗ „Здравец” изнесоха кратка празнична програма. Последваха изпълненията на възпитаниците от ДДУИ, с. Видраре, които представиха интересния си танцово-музикален ансамбъл. И двете поздравления бяха прекъсвани от ръкоплясканията и овациите на присъстващите.
Екипът на ДЦВХУ се бе погрижил да зарадва всички деца с пакети от лакомства. Размениха се коледни сувенири между двете институции, работещи с хора с увреждания.

В залата за занимателни игри по интереси бяха подредени кулинарните вкусотийки на дамите-потребителки, включени в Кулинарно ателие „Българска национална кухня” към ДЦВХУ. Те бяха направили сладки и солени лакомства, кокетно подредени на изложбена маса.
Организирана бе и благотворителна изложба-базар „За сладките мечти на децата от Видраре”, където бяха изложени изработените съвместно с потребителите в Творческа работилница „Приложна магия” уникални коледни картички. Със събраните средства ще бъдат закупени сладки лакомства за възпитаниците на ДДУИ за настъпващите Коледни и Новогодишни празници.

На фона на почерпката и изложбите, под звуците на Коледни песни течеше мултимедийна презентация за реализираните дейности на Дневен център за възрастни хора с увреждания, гр. Правец през 2012 година, за поставените цели и мисията на социалната услуга.
Всички присъстващи усетиха, че наистина „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ” и уменията се умножават при работа в екип, а приемствеността между поколенията е възможна и препоръчителна за интеграцията на хората с увреждания. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete