Събота, 11 Май 2024, 05:57

Колко (не)активни са депутатите от Софийска област

11 Май 2022, 17:01
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2343 3


Измина близо половин година от управлението на настоящия парламент. Народните представители, било от управляваща коалиция, било от опозицията, работят по различен начин. Част от основната им дейност е участие в парламентарни структури, законодателни инициативи, изказвания, внасяне на питания и становища, предложения към законопроекти за второ четене и тн. Освен това те трябва да провеждат и регулярни срещи в района, от който са избрани. Разбира се, народните избраници участват в различните комисии и гласуването в пленарна зала.
От Balkanec.bg решихме да проверим колко (не)активни са депутатите от Софийска област, като направихме справка за техните законодателни инициативи и внесени питания.
Всеки читател сам за себе си може да прецени много или малко е свършената работа от народните им представители, за които е гласувал. Част от депутатите също така не са от Софийска област и нямат нищо общо с нея, освен факта, че са избрани от този район да представляват гражданите му.
Един от най-(не)активните е Юрий Козлов от „Продължаваме промяната“ без нито една законодателна инициатива и два въпроса за цялата си парламентарна дейност към министъра на регионалното развитие относно изграждането на скоростен път София - Самоков.
За Иван Ченчев от БСП също няма нито една законодателна инициатива, участва с две предложения за изменение на законопроекти. Има и две питания относно пътя Етрополе-с. Ямна и поставяне на шумоизолираща стена в с. Чурек, община Елин Пелин.
Две предложения за изменение на законопроекти за висшето образование и Закона за младежта има депутатът от Самоков Васил Зашкев от „Демократична България“. Той има и няколко питания за концесионен договор на фирма "Бороспорт" за експлоатация на ски пистите в курорта Боровец, състоянието на стената на язовир "Бели Искър", ремонт на пътя І-8 в участъците Елин Пелин - Ихтиман и Ихтиман - Костенец, състоянието на пътя София - Самоков и по-конкретно - постоянните свлачища в дефилето до с. Пасарел.
Андрей Чорбанов от „Има такъв народ“ има общо 3 законодателни инициативи и проекти и 6 питания в парламентарен контрол.
Един от най-активните депутати в парламентарния контрол е Александър Дунчев от „Продължаваме промяната“. Той има общо 5 законодателни инициативи и предложения за законопроекти. В парламентарния контрол има десетки питания и въпроси в сферата на дърводобива, земеделието, горските стопанства. С малки изключения липсват конкретни питания, свързани с проблеми на Софийска област.
Петър Чобанов от ДПС е със 7 законодателни инициативи и предложения за законопроекти. В парламентарния контрол се е включвал досега с 11 питания с 1 конкретно за Софийска област.
Може би най-активна дейност развиват народните представители от ГЕРБ Младен Маринов и Николина Ангелкова, които имат десетки предложения за законопроекти, проекти на решения, като малка част от дейността им в парламентарния контрол засяга проблеми на общини от Софийска област.

Данните са от сайта на Народно събрание на Република България https://www.parliament.bg/


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Май, 21:15

    Качество!=количество

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Май, 23:21

    Ние не ги избираме, защото не ги познаваме! Сами си ги предлагат персоните на всеки избор и сами си ги избират на вакантни длъжности, а обикновения българин все не ги одобрява. И как да ги одобри и да не им иска оставката всеки път( наистина в цял свят няма такава фърбава)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Май, 09:08

    Ако направят нещо добро за хората никой няма да им иска оставка,там ще си карат до пенсия.Но къде е ДОБРОТО.о.о.о.о.о............

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (230)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete