Петък, 3 Май 2024, 14:17

Колонадата пред МБАЛ засега няма да се ремонтира

5 Май 2017, 13:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1366 7


„С оглед сериозните средства, които Община Ботевград ще отдели за апаратура и за други ремонтни дейности за МБАЛ-Ботевград, считам, че не е целесъобразно изпълняване ремонта на колонадата. Още повече общественото мнение е такова, а и виждам,че у все повече общински съветници назрява идеята, че е по-логично тя да се събори”. 

Това каза днес кметът Иван Гавалюгов , след като вчера Общински съвет не прие докладната записка с предложение да се отмени решението за ремонт на колонадата пред МБАЛ и да се пристъпи към събаряне, за което да бъдат отпуснати 10 хил.лв. По думите на кмета това, че не се прие предложението бе поради факта, че присъстваха 18 от 29 общински съветници на продължението на редовната сесия. Той заяви, че няма да се пристъпва към ремонт на колонадата, а ще се изчака за окончателно решение на Общински съвет. „Спестените средства да се инвестира в апаратура и ремонт вътре в болницата, което изглежда разумно и логично.

"Предполагам, че отново ще бъде внесена тази Докладна записка, може би на редовната сесия през месец май, тъй като в такова състояние колонадата е опасна и не можем безкрайно да се чудим ще я ремонтираме ли, или ще я махаме. Въпреки, че аз бях вносител на докладната за ремонт с оглед състоянието й, още тогава на сесията много ясно казах, че съм сериозно раздвоен, да не кажа, че съм по-скоро за премахване”, заяви Гавалюгов. Той припомни, че експерти от общинската администрация са направили предварителна оценка, колко би струвало един качествен ремонт на коллонадата пред болницата. Изчисленията показали - около 43 хил.лв. Кметът изрази мнение, че е възможно след 7-8 години да се наложи да се отпускат нови средства за ремонт на козирката. „Колонадата има чисто архитектурно значение и никакво друго практическо. Не считам, че ако се премахне козирката ще се наруши архитектурния облик на болницата, напротив тя би могла да изглежда много по-добре с облагородяване, което при всички случаи ще струва много по-малко отколкото за ремонт”, подчерта кметът. Според него няма икономически интерес да се пристъпи към ремонт на козирката, а същевременно всички отделения се нуждаят от освежаване и обновяване на техниката в една или друга степен.

Кметът Иван Гавалюгов съобщи, че освен облагородяване входа на болницата, общината има намерение да изгради паркинг до нея. Предстои в следващите сесии да се внесе докладна, с която ще се искат отпускане на допълнителни средства за изграждането му в непосредствена близост до поликлиниката. „В момента, както спират автомобилите и такситата не е много удобно. Това една необходима инвестиция. Средствата, които се влагат в инфраструктурата на болницата са съществени ”, коментира кметът.



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (1) (5)
    1. добавен от: Анонимен 5 Май, 23:27

    Първо да ремонтираме задния двор на кмета защото е доста разширен!

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: Анонимен 5 Май, 23:33

    Е нали вчера щяхте да я събаряте? Дебили!

  • Отговори (2) (4)
    3. добавен от: Анонимен 6 Май, 09:02

    Днес е 6ти май да е свято името на Георги Георгиев най-успешният и успял кмет на Ботевград да е жив и здрав !
    А на лъжите на този днешният не му вярвайте малко му остана той е патологичен случай!

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 6 Май, 18:03

      Амин!

  • Отговори (3) (1)
    4. добавен от: Анонимен 6 Май, 18:15

    що е Гьорге все е юнак а он е два-три пъти насран ,узаконен крадец на яйцата на змей горянин и негов кандидат убиец-из Б.Н.приказки

    • (2) (3)
      1. добавен от: Анонимен 6 Май, 21:22

      Насран е този, който не е учил! По стечение на обстоятелствата е и айдук и червен боклук!

  • Отговори (4) (0)
    5. добавен от: Анонимен 7 Май, 06:41

    Много станаха "посерковците" бре,
    а защо ли се натискат все за първата "лажиЦА"-егати и лакомиите!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete