Четвъртък, 2 Май 2024, 09:49

Коментар на кмета Гавалюгов относно приходите на Арена Ботевград за 2023 г. (ВИДЕО)

2 Март, 00:21
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1912 17


Както стана ясно, в Отчета на ОП Балкан за 2023 г., в таблицата "Реализирани приходи от Арена Ботевград през 2023 г." са посочени 25 хил. лв.

В тази връзка попитахме кмета Гавалюгов, не са ли смущаващо ниски тези приходи, имайки предвид мащабните спортни събития, които са проведени през миналата година, като ММА турнири, квалификации за Европейско първенство по баскетбол и др.


На поставения от „Балканец“ въпрос кметът отговори:

„Общинските спортни обекти, включително и Арена Ботевград, се използват основно от местните клубове, които не заплащат наем, по решение на ОбС. Това, което цитирате са други събития, от които се заплаща наем и дали средствата са малко или много е въпрос на гледна точка.

Трябва да призная, че много пъти местни клубове, когато искат да организират някое събитие с тяхно участие, изразяват желание община Ботевград да стане съорганизатор, за да може да се минимизират разходите по турнира и община Ботевград да предостави безвъзмездно спортното съоръжение. Подхождали сме винаги в интерес на организирането на събитието, което носи много косвени преходи на местната икономика. Това са турнири по Таекуондо, ММА и др.

Ще ви дам пример – преди една година първото събитие по ММА, което се организира в Ботевград, общината стана съорганизатор с идеята да се популяризира събитието. Тази година то отново се проведе в Арена Ботевград и бе заплатен наем, като и занапред ще се заплаща, тъй като събитието бе отчетено като успешно.“

Цялото интервю по темата може да гледате тук:






Източник: balkanec.bg

Коментари (17)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (13) (9)
    2. добавен от: Анонимен 2 Март, 11:26

    Кмете, мисля че София е близо до Ботевград и спокойно можеш да се разходиш до Герена и да влезеш да видиш какво е европейски клубен магазин, музей и как се развива един успешен спортен бизнес. А не да обясняваш на сесията пред незапознатите общинари за финансовото състояние на грандовете в спорта. И да казваш, че 25 хиляди лева приходи за спортно съоръжение с такива мащаби каквото е Арена Ботевград е въпрос на гледна точка дали са много или малко е безумно. Само да ти кажа, че ПФК Левски за няколко месеца има приходи в размер на над 3 милиона лева само от продажба на официалната тениска на отбора(само тениска без шорти). Правилно четеш над 3 милиона само от официалната тениска без други артикули, кетъринг, билети, продажба на футболисти и спонсорски и рекламни договори, тв права и други. Че всички отбори в България взети заедно не могат да се мерят с Левски по този показател е факт, ама със такава инфраструктура като залата е срамота, като разбиеш да се падат приходи от по 2 хиляди лева на месец. Колкото плащаш на двама цигани в БКС.

    • (10) (10)
      1. добавен от: Анонимен 2 Март, 16:05

      И пропускаш, че Левски(футбол) са лидер на Балканите по продадени фланелки. И втори на Балканите по брой хора членуващи във клуба, а за това членство се плаща всяка година между 19 лева и 14 стотинки и хиляда деветстотин и четиринадесет стотинки, колкото струват членските карти. Там бяха към 24 хиляди, а лидери на Балканите са Хайдук от Хърватия с 27 хиляди. Балкан има претенциите на гранд, какъвто е, а ръководството му е като на махленски отбор.

  • Отговори (17) (11)
    3. добавен от: Анонимен 2 Март, 11:37

    И да допълня, мислиш ли че крайната цел на един спортен отбор е да се самоиздържа, като прави устойчив спортен бизнес. Балкан трябва да произвежда собствени кадри и сред време когато тези играчи дадат достатъчно на Балкан да бъдат продавани в чужбина за много пари. Поне така е в цяла Европа. А тук данъкоплатците плащаме заплатите на една дузина чернилки, на които не им запомняме имената преди да си тръгнат след няколко месеца, без един лев който да е постъпил в касата на клуба. А само се ощетява общинския бюджет със изплащането на заплати. И кмете, като няма достатъчно пари за заплати и спонсорите нямат интерес да дават за реклама на 50 човека в залата, защото заради некадърното управление хората станаха 50 човека, ще съкратиш персонала, жена ти няма да бачка на заплата в клуба, ще вземеш за треньор млад българин, който ще работи за хиляди лева на месец и ще играят юношите за по 800 лева на месец, ако не искат винаги има работа по заводите. А не да искаш още пари. Не смяташ ли че голяма част от ботевградчани намразиха Балкан заради постоянният ти инат да се „доказваш“ като ръководител. Оценката за един отбор е като погледнеш към трибуните във всеки мач и няма празна седалка, тогава си успял. Сам си прави изводите.

  • Отговори (18) (11)
    4. добавен от: Анонимен 2 Март, 11:38

    И преди хората на кмета да започнат да драскат. Не, не съм Кочкова. А човек, който гледа как града намрази отбора заради шепа некадърници.

  • Отговори (17) (14)
    5. добавен от: Анонимен 2 Март, 12:34

    До 2 и 3,Бако стига писа романи, че се превърна в П. Хилендарски. Ботевград и хората искат едно силен Балкан, с който да се гордеят,че са ботевградчани,а за това трябват пари,у нека общината дава колкото е необходимо, за да може да бъдем разпознаваеми навсякъде и като се чуе Балкан, да се каже,силния отбор от Ботевград, с неговите жители.

    • (12) (12)
      1. добавен от: Анонимен 2 Март, 14:22

      Първо не съм ти Бако, каквото и да значи това. Второ това, което пиша е именно рецептата за силен Балкан, какъвто и аз иска да виждам със двама опитни българи в състава, двама млади ботевградчани от школата и един качествен чужденец да вдига класата и да растат младите покрай него. И не, повече пари не означава по-силен Балкан, означава по-малко пари в бюджета на общината, изплащане на заплати на една тумба наемници, които не могат да кажат името на отбора в който играят( реален случай на тъмнокож баскетболист) играещ в отбора през 2019/20. И разделяне и направо отделяне на хората от спорта и незаинтересованост от Балкан. Ако не вярваш, виж посещаемостта в залата и се убеди сам.

    • (10) (11)
      2. добавен от: Анонимен 2 Март, 14:27

      Мисля, че и един от съветниците пуска анкета и там широкото мнозинство беше против отпускането на тези пари. Поради това, че кмета има мнозинство в Общинския съвет се самозабрави. Но няма такъв, който след като политне да не се приземи и от високо се пада най-тежко. Пожелавам му да се опомни, защо стана кмет преди 9 години.

    • (2) (10)
      3. добавен от: Анонимен 3 Март, 07:08

      Батко,ти и шепата фенове давайте пари от джобчето си ,колкото искате ,кеф цена нема.
      Но видно е за всички че изразходване на обществен ресурс за това това нещо ,не среща одобрение.

  • Отговори (14) (10)
    6. добавен от: Анонимен 2 Март, 13:36

    Колко хора от "БК Балкан" са българи,че да се гордеем,номер 5?И само баскетболистите ли са важните за града?Колко още спортисти от другите спортове прославят града,а тях как ще ги спонсориране?Къде остана идеята за масов спорт?Виждам все повече деца и младежи с наднормено тегло,момичета и момчета,които пушат и пият енергийни напитки.Правете така,че да има условия повече хора да спортуват.За да има здраво поколение.

  • Отговори (5) (13)
    7. добавен от: Гост 2 Март, 14:12

    Главния на селото плещи глупостите, нормално! Ама като гледам, то раята си ги кльопа...

  • Отговори (15) (6)
    8. добавен от: Анонимен 2 Март, 19:28

    Ама бързо забравихте, че шампиона е Балкан, значи пътя е правилен, а с вашите рецепти, минимум 20г.,ало въобще стане,така че трайко и да ви не чувам повече.

    • (7) (13)
      1. добавен от: Анонимен 2 Март, 19:55

      И какво, като е шампион за миналата година при положение, че в Европа излиза първия средняшки отбор и лупа Балкан с 40+ разлика. При това жалко първенство е смешно, че цял сезон ни бият като тупани и сме на четвърто/пето място от десетина отбора, като има два прилични и всичко друго е пълнеж. Тепърва ще слушаш, защото мнозинството не е съгласно да се харчат пари за забавлението на един самозабравил се и надут глупак, който няма грам срам. Явно не ти пука, че в мачовете заприличаха на партийно събрание, на което се преброява администрацията, общинските съветници, кмета и свитата му и роднините на играчите. За жалост и по-малко ще стават.

  • Отговори (4) (11)
    9. добавен от: Анонимен 2 Март, 23:49

    Мисля си ,че с начина по който се работи в Баскетболен клуб Балкан,се демотивират децата в града да се развиват в този спорт.Не всичко е пари приятелю!

  • Отговори (13) (5)
    10. добавен от: Анонимен 3 Март, 00:00

    ВСИЧКО Е БАЛКАН. ДОКОГА Е БАЛКАН, ЩЕ ЗНАЯТ И БОТЕВГРАД. ТОВА В МОМЕНТА Е ЕДИНСТВЕНОТО СТОЙНОСТНО НЕЩО В ГРАДА ВСИЧКО ДРУГО Е СМРАД.

    • (4) (11)
      1. добавен от: Анонимен 3 Март, 07:16

      Много си посредствен ,ако само "Балкан" ти е в главата. Най - стойностно нещо в Ботевград са хората,малки ,големи и по-големи. Във всички тях трябва да се инвестира, а дали СМЕ ШАМПИОНИ в първенство от 5 отбора е нищожно нищо.

    • (11) (3)
      2. добавен от: Анонимен 3 Март, 09:16

      Зависи от хората, 10.1,когато те са ториляк,се опираш на символите, а един от малкото останали стойностни символи на Ботевград е Балкан.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete