Неделя, 19 Май 2024, 01:23

Коментар на управителя на "ВиК Бебреш" за прогнозните цени на водата

1 Юли 2016, 14:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3177 29


Вчера „ВиК Бебреш“ ЕООД оповести чрез медиите прогнозни цени за периода 2017-2021г. По данни на ВиК дружество се предвижда цената на водата да стигне до 3.00лв в периода 2017-2021г.

В тази връзка управителят на „ВиК Бебреш“ Цветозар Гаврилов направи следния коментар:

„На база закона за водите и потреблението на вода в края на всеки регулаторен период, 6 месеца преди изтичането му, всяко ВиК дружество трябва да подаде новите цени за следващия регулаторен период. До тази година важаха съвсем различни планове и изчисления за образуването на ВиК услугите. От тази година за първи път преди 15 дни ни бяха връчени новите правила и новите таблици, в които се попълват разходите за 2015-2016г. На базата на тези разходи автоматично се образуват цените за 2017-2021г.“, съобщи Гаврилов.

Той сподели, че е разполагал с доста кратък период, за да направи оглед на новите правила и, че непрекъснато поддържа контакти с колеги от други ВиК дружества. Те също споделят наблюденията си, че цените, които се получават във въпросните таблици, са „фантастични“ и големи.

 „Най-вероятно КЕВР тепърва ще извършва промени върху цялата таблица, която образува и показва предполагаемите цени на водата за бъдещ период. Всъщност аз смятам, че и те още не са наясно с цените и новите разпоредби. Мисля, че сега, когато видят какво се получава в таблиците, ще започнат да свалят цените надолу, но това вече е политика на държавата. Ние сме попълнили нашите разходи за 2015-2016г. и на тази база се получават тези предполагаеми цени за 2017-2021г. Нямам информация какви са цените на ВиК София област и какво се е получило при техните сметки“, добави управителят на „ВиК Бебреш“.

Трябва ли „ВиК Бебреш“ да изготви свой бизнес план, след като е взето решението дружеството да премине към Асоциация по ВиК – София област?

„ВиК Бебреш“ все още е самостоятелно търговско дружество. По закон ние сме задължени да изпълним тази задача. До 2017г., ако вече сме преминали към ВиК София област ще важи техният бизнес план, а нашият, който сме изготвили, няма да има нищо общо. Ние все пак сме длъжни да изпълняваме закона. Нашето задължение е изпълнено, след като попълнихме въпросните таблици и ги публикувахме в медиите. Те вече са внесени за обсъждане в Общински съвет и в КЕВР. Най-вероятно ще има някакви промени по таблиците“, съобщи пред медиите Гаврилов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (29)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Юли, 15:07

    "Те също споделят наблюденията си, че цените, които се получават във въпросните таблици, са „фантастични“ и големи" :D
    И ние споделихме очакванията си, че това ще се случи, но новият кмет и брадатата част от обкръжението му ни убеждаваха, че това не може да стане.
    Резултатът е повече от ясен: "До 2017г., ако вече сме преминали към ВиК София област ще важи техният бизнес план, а нашият, който сме изготвили, няма да има нищо общо".
    Сиреч - стягайте се да плащате.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Юли, 15:39

    Защо цените не се обсъждат от гражданите, от които се очаква да ги плащат? Поносима ли е такава цена за младите и често безработни граждани на Ботевград, а за пенсионерите? Ами направете цената и 10 лв, тогава със сигурност никой няма да я плаща...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Пенка 1 Юли, 17:30

    Браво. Ето един истински ръководител и честен гражданин да застане заедно с г-н Гавалюбов и да се борят за реализация на жизнено важните проекти.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Юли, 19:06

    Пено-о-о! Много си тъпа, Сашке!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Прецакан 1 Юли, 20:07

    "Мисля, че сега, когато видят какво се получава в таблиците, ще започнат да свалят цените надолу, но това вече е политика на държавата." Аз пък мисля,че няма да се трогнат изобщо. Само ще потрият доволно ръце като пресметнат какви пари ще се премятат през асоциацията. И парите бързо ще потънат в съмнителни проекти. Поне да можехме да пием по една студена вода ама и тя не става за пиене.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Юли, 20:08

    koga po viso0kite etagi 6te ima voda g=n upravitelu NEKADARNICI

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Юли, 20:28

    А, намести акъла на мястото си, №4, и се разбери сам със себе си, Пена ли си, Сашка ли си, или ти си тъпият.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Юли, 20:38

    ако знае този каква вода тече по чешмите във в.з. Зелин не трябва и стотинки да иска. Пълна боза е

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Юли, 21:01

    Ама вие да сте видели някой комуняга да се засрами? Или да намали цена? Или да върне крадени пари? С тоягите по главите - от горе до долу! Друг изход няма!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Юли, 08:45

    3 кинта вода :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete