Понеделник, 29 Април 2024, 09:54

Коментари след мача Балкан-Лукойл

3 Февруари 2014, 11:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1400 3


Димитрис Галанис,треньор на Лукойл: "Ще кажа две неща. Първо - много уважавам "Балкан". Беше наистина добра игра. И от името на целия отбор искам да посветя победата на нашия президент г-н Златев и на спортния ни директор г-н Везенков, който е от Ботевград.
Баскетболът изисква търпение и постоянство. След отпадането ни от Еврокъп работихме много, а също така и няколко нови играчи дойдоха и показаха ново лице на отбора. Както казах - много уважаваме Балкан и другите отбори. Не играем заради наградата. За нас не е толкова важно дали ще победим или ще загубим."

Александър Тодоров, треньор на Балкан: "Мога да кажа три неща: Първо - мисля, че излязохме пренавити в мача. Цялата тази психологическа война, която те започнаха тази седмица с тренировката вчера в Ботевград, с търсенето на камери в залата с обвинение, че сме им снимали тренировката, с всички тези приказки, направиха така, че като домакини да изпуснем 15 наказателни удара, да направим само 17% от в стрелбата от далечно разстояние.
Второто нещо е крайно неспортсменското отношение в последните 20 секунди и крайно подценяване на отбора на Балкан. Но има един човек, който гледа отгоре всичко.
И трето - от тази наша загуба има едно много положително нещо, което аз няма да го кава, но всички, които сме в баскетболните среди го видяхме в залата.
Ще развиваме млади играчи 20 секунди преди края ли? Ако има топки, нека ги пусне при равен резултат! Така да се развиват, а на 20 секунди е голямо развитие!
На нашите играчи им казах, че с Лукойл ще играем за Купата, ще играем още един мач от първенството, ще играем и на плейофите."

Иван Лилов, Балкан: "Загубихме, защото те играха по-отборно от нас. Ние имаме малко асистенции, а досега бяхме първи в класирането по асистенции. Изпуснахме 15 фала в нашата зала, което е недопустимо! Не знам на какво се дължи - тренираме всеки ден. Лошото е, че се случи точно на този мач, защото можеше да ги победим. Те ни биха с 15 точки, а ние изпуснахме 15 фала. Доста малко тройки вкарахме, което е нашия стил. Имаме отлични стрелци. Мисля, че петицата ни (Лоуган Стъц - б.а.) само вкара няколко тройки и Петер Седмак.
Според мен или са ни разучили много добре и са ни надиграли тотално, или просто нямахме късмет днес.
Нормално е да има напрежение между двата отбора - едни от най-добрите отбори сме, победихме ги в Правец, те имаха да си върнат, да излязат мотивирани, да има пречки между двете скамейки. За мен това е нормално - затова е баскетбол - да е зрелищен и да го харесват зрителите.
За предстоящите двубои с отборите на Берое и Черноморец излизаме мотивирани. На всеки мач се раздаваме на 100%. Надявам се да ги бием с по-голяма разлика, за да може да поиграят и младите момчета, които са в нашия отбор и да починем ние - които играем повече.
Много сплотен отбор сме, никога не е имало не само скандал, но дори напрежение между играчите нито на терена, нито в съблекалните."

Източник: News7

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 11:24

    Само да уточня нещо Академик винаги е бил софийски отбор!Лукойл е в Бургас!Нищо против играчите,но този отбор не е правешки местен отбор!Няма нужда от фалшив местен патриотизъм в случая не уместен.Този отбор е един изкуствено създаден хибрид.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 12:41

    Още при създаването си това отборче открадна имената на Славия и на Академик!Благодарение на огромните финанси хвърляни за фикс идеята Европа която винаги ще бъде мираж отборът спъва ръзвитието на другите по скромни отбори и баскетболът няма никакво развитие!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Февруари, 13:19

    Духайте супата. Лукойл най-големите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete