Понеделник, 29 Април 2024, 05:57

"Конкурент" без конкуренция

26 Февруари, 17:33
(0) (1)
България - Новини
Прочетена: 148 0


„Конкурент“ представиха новия си студиен албум „По трудния път“, който излезе в края на 2023 г. Той е трети пореден дългосвирещ студиен албум, без да броим издадената половин плоча през 1989 г. и няколкото им сборни компилации през годините.
В препълнения Sofia Live Club групата зарадва публиката с петнадесет песни, десет от които са от новата тава. Пред огромна видео стена и с ново лого, "Конкурент", водени неизменно от Емил Анчев, стартираха с най-новите си хитове „Родени за Рок“ и „Луда нощ“, които от няколко години се въртят в ефир и социалните мрежи. Тъй като предишния студиен албум „Бягство от рая“ излезе чак преди 21 години - през 2002 г, може да се смята, че настоящият е нещо като ретроспективен.
Продължението е баладата „Искам“, симпатично напомпания рок-кавър на дует „Каризма“ – „Губя контрол“, хард-рок звучене от осемдесетте години „Музика на живо“, рап-рока „На кой му дреме“ (в албума със записани речитативи на Криско, днес заместен от бившия клавирист на бандата Йордан Тодоров). Преминаваме през превъзходно интро на китариста Драго Мънзов – Блондо и класиката „Можеш ли“, просълзяване на култовата балада „Мама“, разпяване и напомняне, че „Аз съм твоят вечен конкурент“. Стигаме и до най-твърдото изпълнение – хеви-метъл по правилата „Без дъх“, с което завършва новия диск и представянето му. С това парче "Конкурент" показват как се прави и напомнят на младите, че бяха една от най-титулуваните твърди банди в България, наравно с „Ера“ и „Ахат“. За бис, както се и очаква, идва „Дай ми време“ - вечният хит, който изцежда и последните сили на публиката.
Празненството продължи до ранните часове с автографи, снимки, прегръдки на снабдилите се с дискове, картички и тениски от пребогатия щанд с артикули за фенове.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete