Понеделник, 6 Май 2024, 20:30

Конкурс за рисунка, родословно дърво и съчинение

13 Март 2015, 09:12
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3227 1


Елаците-Мед и Геотехмин обявиха конкурс за ученици от 1-8 клас в седем училища: СОУ „Христо Ясенов“ и ОУ „Христо Ботев“ в гр. Етрополе, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Златица,  СОУ „Любен Каравелов“ в гр. Копривщица, ОУ „Георги Бенковски“ в с. Мирково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Чавдар и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч. Конкурсът е част от програмата на двете дружества за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“. Конкурсът се провежда в партньорство със седемте училища, които са на територията на населени места, в които Елаците-Мед и Геотехмин развиват дейност.Учениците ще се състезават в няколко категории – рисунка или родословно дърво, съчинение или стихотворение. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи – 1 и 2 клас, 3 и 4 клас и от 5 до 8 клас. Най-малките ще участват само с рисунка. Учениците от втората група ще се състезават по избор с рисунка, съчинение или стихотворение. Най-големите ще могат да избират между рисунка и родословно дърво, съчинение или стихотворение.
 Целта на конкурса е да съживи интереса на учениците към историческото минало, народната и родовата памет. Те сами трябва да потърсят събития и личности от родния край, да се обърнат  към хубавите народни обичаи и творчество.
 „Българската духовност е жива и богата. Учениците могат да я открият дори само, ако поровят в стария скрин на баба, в библиотеката или да се върнат назад в миналото, като поговорят с близките си за родословното дърво на своето семейство. Вярваме, че този конкурс ще предизвика у учениците любопитство към корените, духовността и историята, за да ги съхранят и предават за в бъдеще”, споделят организаторите от Елаците-Мед и Геотехмин.
 Учениците, желаещи да участват в конкурса, трябва да предадат своите творби  в училището си до 9 април 2015 г. Работите ще бъдат оценявани от авторитетно четиричленно жури.
 През май във всяко едно от седемте училища ще бъдат раздадени предметни награди за първо, второ и трето място за всяка категория и възрастова група.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete