Четвъртък, 25 Април 2024, 00:07

Концерт "Приятели" на площада в гр. Елин Пелин

26 Септември 2013, 07:07
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1641 1


По покана на читалище „Елин Пелин1896” - гр.Елин Пелин от 27 до 30 август в града гостуваха група „Фаворити” от гр. Гъещи – Румъния. Поканата беше във връзка с изпълнението на  взаимно сключен договор между културните средища в двата града за изнасяне на концертни програми през летните месеци. От страна на читалището през месец юли
във връзка с празника на гр. Гъещи гостуваха женския народен хор „Димитър Динев” и състав за романтични и забавни песни „Нежни струни”.             

При своето гостуване  участниците в група „Фаворити” посетиха музея на писателя Елин Пелин в с. Байлово, музейната експозиция в читалището и на 29 август взеха участие в концерт  при паметника на Елин Пелин в града. Въпреки езиковата баририера  песните, танците и костюмите на нашите гости бяха толкова атрактивни , че публиката ги посрещна с голям интерес и овации .   

В концертната програма взеха участие и състави от читалището : женски народен хор”Димитър Динев”, Женска фолклорна група, детска фолклорна група „Шарени мъниста”и театрална студия „Талант”.

Незабравима ще остане и творческата среща на участниците в съставите, която се проведе в залата на читалището след концерта. Тази творческа среща още веднъж показва, че изкуството е това, което сближава хората от различна възраст, религия и народност.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete