Събота, 27 Юли 2024, 06:40

Концерт-рецитал в с. Габер по случай 24 май

24 Май, 16:40
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 507 0


С концерт-рецитал на самодейците, в НЧ „Христо Ботев 1925“ с. Габер, бе отбелязан най-таченият български празник - 24-ти май. На сцената се изявиха Детска певческа група „Габерче“, ТА „Ритмика“, Венета Желева, с изпълнение на песента на Росица Кирилова - „Учителко, целувам ти ръка“, Росен Димитров и др.

Кметът на община Драгоман – Андрей Иванов връчи грамота на Луиза Иванова – худож. ръководител към НЧ „Христо Ботев 1925“, с. Габер, за изключителен принос и дългогодишна авторска и новаторска дейност в развитието на художествената самодейност и популяризирането на автентичната народна песен, съхраняване и утвърждаване на самобитните културни традиции на Бурелския регион.

В приветствието си към публиката в Читалището, кметът заяви:

„Така, както историците са длъжници на България, така са длъжници и богатите на българското общество. В миналото ни, тези хора са били меценати и са дарявали сгради и имоти за Читалища, за църкви, за училища, за културни и просветни средища. Днес, новобогаташите трупат пари в банковите си сметки и накрая изнасят тенджери с кюфтета и очакват, че така ще ви купят. От политическото и културно блато, в което се намираме, можем да излезем само с културата и книжовността, с гениалните ни писатели, чиито творби могат от тази сцена да звучат. И когато се приберем вкъщи, вместо да четем Фейсбук и да се обиждаме и хулим, по-добре да отворим една книга от български автор и така по-лесно ще живеем в добрина, сговор и без омраза.“

Сред официалните гости на тържеството бяха още зам.-кметовете Лидия Банкова и Емилия Милушева, предс. на ОбС Драгоман – Моника Георгиева, общинските съветници Росен Модев, Денислав Милушев, Атанас Тулбенски, Надя Недялкова, и разбира се домакинът – кметът на с. Габер – Тодор Тодоров.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete