Петък, 19 Април 2024, 23:58

Контузия спря Влади Далаклиев към триумф на силния турнир Рамус София Оупън

7 Март 2021, 22:01
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1448 8


След три победи за Влади Далаклиев на силния турнир Рамус София Оупън, който събра над 700 елитни таекуондисти от цял свят, травма му попречи да продължи започнатото и прекрати участието си в надпреварата точно преди полуфиналите. Неговият треньорски щаб прецени, че най-разумният ход е Влади да бъде запазен за доста по-важните прояви, които му предстоят. А те са Европейското първенство, както и Европейските олимпийски квалификации за Игрите в Токио 2020. И двете мероприятия ще се проведат в България. Стискаме палци на Влади да преодолее травмите и да успее да постигне целта си - участие на Олимпийските игри. 

Турнирът Рамус София Оупън бе от най-висок ранк G1 и носи точки за световната и олимпийската ранглисти. Това бе и първата официална проява след пандемията от COVID-19. Самият факт, че в София пристигнаха редица олимпийски, световни и европейски медалисти, говори достатъчно. 

Капитанът на националния отбор по таекуондо и състезател на местния "Сунг Ри" записа три победи в днешния ден от надпреварата. Далаклиев се наложи със златна точка в много тежък двубой срещу представител на Полша в първата си среща. Именно там получи контузия, която за нещастие не можеше да бъде овладяна. Все пак Влади показа характер и се би в още две срещи. Във втората си изява се справи категорично с поляк с общ резултат 21:5, а в третата си битка победи състезател от Гърция с 2:1. С оглед развитието на контузията обаче, се наложи Влади Далаклиев да прекрати участието си, а решението бе съгласувано с треньорския щаб.

За съжаление и другият представител на "Сунг Ри" Кристиян Златев отпадна от надпреварата. "Мечо" както е по-известен в таекуондо средите, загуби от световния шампион за 2017 г. Александър Бахман от Германия. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Владимир Далаклиев , таекуондо

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Март, 22:27

    Бахман-Германия!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Март, 22:28

    Бахман-Германия!:)))

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 8 Март, 07:30

    Токио- 2020г??????

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 8 Март, 09:03

      Да г-н разбирач, това че ще се проведат през 2021г не значи че и името се променя. Това беше решено и прието от МОК. Може да се информираш малко преди да пускаш заядливи коментарчета.

    • (1) (0)
      2. добавен от: Анонимен 8 Март, 15:17

      Не се заяждам, далечсъм от тази мисъл, но както и да го смяташ и както и да са го решили, 2020 г. е преди 2021г., и е безвъзвратно отминала. Просто ми стана чудно. Майната му на летоброенето. За МОК не важи. Другите коментари не са мои.
      Но както и да е, аз също им пожелавам успех!

    • (0) (0)
      3. добавен от: Анонимен 8 Март, 16:27

      Логиката е в олимпийския цикъл, известен като “Олимпиада”. Именно затова Олимпиада не е най-точният синоним на Олимпийски игри. Но за да се запази 4-годишният цикъл, е съвсем логично Игрите да са Токио 2020. Същата логика е при Евро 2020, въпреки че бе отложено с една година. Разбира се, важното е да има успехи за нашите спортисти. Това са дреболии :)

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Март, 09:24

    Успех Влади! Бързо възстановяване!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Март, 17:02

    Раздранчало му се е канчето на пергела :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete