Понеделник, 13 Май 2024, 11:41

Корнелия Нинова: "Антимонополната политика на БСП иска големите производители да не мачкат дребните"

14 Май 2014, 15:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1345 5


„Ние не искаме да гледаме картини, в които има изхвърлени домати и изливане на мляко по улиците, затова държавно предприятие ще се грижи да изкупува такава продукция и ще изнася в чужбина”. Това каза народният представител Корнелия Нинова по време на предизборната си среща с Кирил Добрев в село Скравена, днес от 13 ч. По нейни думи промените в антимонополното законодателство е най-тежката част от водената в момента политика на правителството. „Претърпяхме огромен натиск, за да се променят няколко закона”, посочи народният представител. Това са Закона за банките (няма да има вече 9 вида такси при банков кредит, намалени са на три), предсрочно прекратяване на кредита без такса; Закон за таван на лихвите и те не могат да надхвърлят повече от 50% от годишната главница; Започна битката с електроразпределителните дружества, които постоянно предявяват претенции за увеличаване цената на тока и не си плащат задълженията към НЕК. Третата стъпка е забраната на такси в Закона за търговските вериги, с който досега се доведоха до фалит половината българските производители. На тях се взимаха 28 вида такси. По думите на Нинова основните цели в антимонополната политика е вече големите да не мачкат малките фирми и това да се отрази на цените за потребителите.

Извън тази политика Корнелия Нинова посочи редица реализирани вече социални мерки за 10-те месеца на управлението на кабинета Орешарски - ежегодното увеличаване на минималната работна заплата и на детските надбавки, както и индексиране на пенсиите - от 1-ви юли влиза в действие т.нар. „швейцарско правило”, понижаване на таксата при личен лекар от 3 на 1 лев и т.н. По думите на народният представител България взима 1 милиард лева заем, за да върне стария заем, взет от Симеон Дянков. ‘Парите за социалната политика на правителството тръгна от обстоятелството, че икономиката тръгна да се развива и се стопира контрабандата в сивия сектор и влязоха повече от 200 милиона данъци”, посочи още Нинова. За да продължи тази социална политика на кабинета, тя призова за мобилизиране до пълна победа на предстоящите евроизбори.

По отношение изравняване на субсидиите за земеделските производители в България спрямо останалите държави, тя посочи като една от задачите в бъдещата работа на евродепутатите на БСП. „По-важна е обаче промяната, която предвиждаме за получаване на тези субсидии”, каза тя и заяви, че  досега в обществените поръчки,  5 % от едрите земеделски арендатори получаваха 80% от европейските субсидии, и дребните не получаваха нищо. Промяната е насочена към това, земеделските производители до 10 дка собствена земеделска земя, да получават директно 1 250 евро субсидия.

След срещата в Скравена, двамата депутати тръгнаха на обиколка в селата Литаково, Боженица, Врачеш и Трудовец.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Май, 16:11

    Голяма е корнелия!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Май, 14:36

    Второто често посещаващо града ни БСПарско лапацало.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Май, 19:42

    симпантизантите на БСП защо не попитат госпожа НИНОВА и ДОБРЕВ защо взеха парите на Георгиев,а не го вкараха в затвора
    НИНОВА- 250 000 лева
    ДОБРЕВ- познайте сами
    СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ПИТАТЕ ГОСПОДА ИЗБИРАТЕЛИ НА БСП

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Май, 20:41

    е той кирил добрев на това ще я научи

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Май, 15:30

    Само бабугеровци/да ме извинят/ на срещата-млади хора един/двама-е така ли ще е за в бъдеще-тия къде ги ръсат Курнелия и Кирето ги знаем вече наизуст-почти нищо от това което обещаха от бсп-то не се изпълни-каква борба с монополите водят-точно колкото ще се преборят с ерптата-ще си приберат паричките както от кмета наш и готово-жалка ментаржииска история, а народа прост дето ги търпи да опъва каиша!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (238)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete