Понеделник, 29 Април 2024, 15:09

Корнелия Нинова и Кирил Добрев се срещнаха с гражданите на община Етрополе

24 Октомври 2013, 05:43
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2865 0


Поредната среща, която направиха народните представители Корнелия Нинова и Кирил Добрев със своите избиратели в община Етрополе се състоя тази вечер /23 октомври/ от 18.00ч. в малкия салон на НЧ ”Тодор Пеев-1871”. Анализ на 100-те дни на правителството на премиера Пламен Орешарски, какво е направено и какво не, какво предстои да се реализира и как ще бъде постигнато това в различните обществени сфери, бяха основните дискутирани теми на които Корнелия Нинова даде обстоен отговор. Почти всички сектори на социално-икономическата страна в България бяха засегнати на етап, какво е обещано и какво е  реализирано до този момент.

Съществено място в анализа бе отделено на социалните дейности засягащи различните слоеве на обществото, като пенсионери, безработни млади хора, деца инвалиди, детски надбавки и минимална работна заплата. Анализът бе подкрепен с необходимите цифри с оглед по-голяма яснота, като намерението на правителство е от януари 2014 година минималната работна заплата да стане 340лв., замразяване възрастта за пенсиониране и възстановяване на „швейцарското правило” въз основа на което да се увеличи размера на пенсиите между 3 и 4%, осигуряване на коледни надбавки от 50лв.за най-ниските пенсии до 30лв. за по-високите  такива, осигуряване на 240лв. за деца инвалиди, увеличаване на детските надбавки, като за второ дете да са 50лв. и др.

Необходимите средства в социалната сфера са в размер на 11 милиарда лева. Голяма част от тези средствата се очаква да се съберат от приходи от борба със „сивата”  икономика –около 1,4 милиарда лева. Основана част от зададените въпроси бяха за размера на пенсиите, като Корнелия Нинова заяви: ”Пътят е такава реформа в пенсионирането, която да намали разликата между най-ниските и най-високите пенсии”. Кирил Добрев засегна темата с бежанците, ситуацията в момента, проблемите произтичащи от това, обсъдени бяха и други политически проблеми на страната.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete