Понеделник, 29 Април 2024, 01:59

Корнелия Нинова: Имаме социален пакет за 1 млн. българи, който не струва и 1 лев на бюджета

3 Юли 2013, 08:04
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 526 0


Няма нищо лошо в това да се актуализира бюджетът – както по отношение на разходната част, така и на приходната. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Алиосман Имамов. В студиото бе дискутирана темата за актуализацията на бюджета и социалните мерки, които предприема кабинетът „Орешарски“. Илиан Тодоров от „Атака“ защити мерките на правителството: „Ако в новия бюджет са заложени социални мерки, които ще променят към добро живота на българите, не виждам защо трябва да се прави политическа спекулация с актуализацията на бюджета. Стига, повтарям, в тоав да са заложени положителни насоки. А всичко останало е спекулация“.

Корнелия Нинова от БСП подчерта: „За 1 месец направихме социални мерки, които бхващат около 1 милион българи. Този цялостен пакет не коства и един лев на бюджета и са спекулациите с това са абсолютно неоснователни“.

Владислав Горанов от ГЕРБ защити позицията на партията си: „Основният въпрос е, че ако икономическата среда в България не се подобри, което беше основен лайтмотив в правителството на Орешарски, това неминуемо ще доведе или до разрастване на предвидените цифри, или мерките на кабинета ще се окажат половинчати“.

Мерките, които разглежда правителството, имат временен характер. Те са стабилизационни мерки, адресирани към точно целева обществена група – към най-бедните граждани на българското общество“, каза Имамов.

Източник: Агенция БЛИЦ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete