Четвъртък, 25 Април 2024, 07:12

Костинброд с две престижни отличия - оценки за работата на общината

28 Ноември 2022, 20:58
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 443 0


На днешната Конференция за популяризирането на Модела CAF в администрациите, община Костинброд бе сертифицирана с връчването на етикет “Ефективен CAF потребител” по проект “Въвеждане на Общата рамка за оценка в българската администрация.

Кметът на община Костинброд, Трайко Младенов, заедно с Областния управител на Софийска област, Радослав Стойчев получиха етикета „ЕФЕКТИВЕН CAF ПОТРЕБИТЕЛ“ на официална церемония организирана от Института по Публична Администрация.

Сертификатите бяха връчени от Павел Иванов - изпълнителен директор на ИПА.

Този етикет се присъжда като признание на усилията за правилно прилагане на инструмента за качество и за насърчаване на работата в администрациите.

Към семейството на CAF ефективните потребители в България, през 2022г. се присъединяват 22 администрации:

Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда”,
Столична община,
Областна администрация Софийска област,
Областна Администрация-Велико Търново,
Областна администрация-Силистра,
Областна Администрация Сливен,
Областна дирекция “Земеделие”- Бургас,
Регионално управление на образованието - Добрич,
ОБЩИНА КОСТИНБРОД ,
община Ботевград,
Община Каспичан,
Община Костенец,
Община Ловеч,
Община Николаево,
Община Ружинци,
Община Свиленград,
Община Сливен,
Община Стара Загора,
Община Чавдар,
Община Шабла,
Областна администрация Ямбол, Регионална здравна инспекция- Ямбол.

Община Костинброд премина всички процедури за външна оценка въз основа на Националните правила за външна обратна връзка след успешното внедряване на модела „Обща рамка за оценка /CAF/.

Екипът, работещ по внедряването на Модела за управление на качеството е в състав: Валя Иванова - секретар на община Костинброд, инж. Ирина Донева- началник отдел “Устройство на територията и общинска собственост”, Таня Иванова- началник отдел “Социални и хуманитарни дейности, Фиданка Михайлова- началник отдел “Местни данъци и такси” и Евелина Бегова - ГРАО.

Община Костинброд бе отличена и с още едно отличие - Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа.

Заместник-кметът на община Костинброд, Александър Ненов участва във форум "Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“.

В рамките на форума, който се провежда във Велинград, на г-н Ненов бе връчен приза Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа.

Удостояването с престижната награда е признание за постигнатото високо качество на управление в общината, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление.

Форумът се организира от МРРБ и има за цел да бъдат представени добри практики за развитие и укрепване на местното самоуправление и местната демокрация в България.

В него участват членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, национални експерти, представители на НСОРБ, на българските общини, на МРРБ, на Съвета на Европа.

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete