Четвъртък, 28 Март 2024, 11:02

Кръстан Кръстанов - треньор: ФК „Петърч” не би се радвал на служебна победа или нулев сезон

11 Април 2020, 19:41
(0) (0)
Костинброд - Спорт
Прочетена: 1973 0


Предвид епидемията и въведеното извънредно положение в страната, ние от Балканец.бг отправихме по няколко въпроси свързани със ситуацията, към някои от футболистите и футболните деятели в областта. Поредният, който отговори на въпросите ни е треньорът на ФК "Петърч" - Кръстан Кръстанов.

Как ти се отразява положението в момента?
- Едва ли има спортен деятел, фен, любител на спорта, на който да не му липсва футболът независимо на аматьорско или професионално ниво. Надявам се възможно най-бързо да се промени ситуацията, което зависи и от над като спазваме препоръките от правителството!

От кога твоят отбор, не е тренирал организирано?
- ФК „Петърч” изигра своята последна контрола на 1 март, като част от подготовката за пролетния сезон и очаквахме с нетърпение началото на първенството, което тази година е специално за отбора, тъй като имаме високи амбиции.

Поддържат ли твоите футболисти някак си форма в домашни условия?
- Тъй като не се знае кога точно нещата ще се нормализират поддържаме връзка с момчетата, които освен, че са добри футболисти са и отговорни хора и всеки индивидуално подържа форма. Въпреки тежката обстановка се надяваме първенството да продължи.

Как ще се отрази на отборите прекъсването?
- Подготовките, които направихме няма да ни бъдат в полза в дадената ситуация, но пък от друга страна футболът не е „стихотворение да го забравиш”! С малко усилия във физическата подготовка мисля, че ще направим интересно първенството.

Кое мислиш, че е най-удачното и подходящо решение за съдбата на първенството предвид ситуацията?
- Времето ни притиска и ние във ФК „Петърч” предложихме плейофи между първите 5 отбора в класирането според показаното есента - прибавяне на точките в преките двубой и мачове всеки срещу всеки! Така всеки отбор ще има още по 4 мача, а не 10, ако е пълно класирането. Същото важи и за отборите след 6 място. Само, че те ще изиграят по 5 мача тъй като са 6 отбора. ФК „Петърч” не би се радвал на служебна победа или пък нулев сезон.

Да завършим с нещо положително. Какво би пожелал на любителите на футбола в областните групи?
- Пожелавам на всички любители на футбола да бъдат живи и здрави, да спазват правилата и скоро да се видим по футболните терени.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete