Понеделник, 29 Май 2023, 22:37

Кръводарителска акция в Елин Пелин на Благовещение

26 Март, 20:02
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 399 0


За шеста поредна година, съвместно с Национален център по трансфузионна хематология (НЦТХ) София и активни граждани от град Елин Пелин, общината организира поредната си акция за кръводаряване. Тя се проведе на 25-ти март – Благовещение в сградата на Общината от 09:00ч. до 13:00 ч.

„Това е една устойчива инициатива – от 2018 г., с редовни кръводарители. Над 20 човека дариха кръв до 12,30 ч.“, заявиха за „Балканец“ медицинските лица.

Непосредствено преди да дарят кръв, дарителите минаваха през медицински преглед, част от който бе измерване на кръвното налягане.

Участниците в акцията, които дариха кръв, имат право на издаване на документ от НЦТХ в гр. София с валидност до 6 /шест/ месеца от датата за дарението. Документът може да послужи пред здравните власти и/или лечебно заведение в случай, че някой близък човек се нуждае от преливане на кръв.

Не се знае в кой момент ние или нашите близки можем да се нуждаем от кръв. Решението за даряване е лично право на всеки. То е особено ценно, когато е взето на база собствена убеденост и информираност. Важно е да се знае, че кръводаряването не вреди! Нещо повече – то е полезно, тъй като стимулира процеса на кръвотворене в организма и увеличава защитните му сили.
Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли правителство в рамките на 49-ото Народно събрание?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли правителство в рамките на 49-ото Народно събрание?

отговори
Да, оптимист съм, че ще има разбирателство (20)
70% Complete
Трудно ще е, но трябва да се направят компромиси (27)
70% Complete
Не, пак ще ходим на избори лятото (64)
70% Complete
Омръзна ми вече от този цирк, все ми е едно какво ще правят (46)
70% Complete