Събота, 27 Юли 2024, 02:49

Край! Златото пътува към Самоков. Рилски за първи път е шампион. (Галерия)

30 Май, 21:09
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2670 42


Рилски спортист е новият шампион в Sesame Национална баскетболна лига! След двата загубени финала отборът от Самоков спечели първа титла при мъжете в историята си, детронирайки в пред пълната „Арена Ботевград“ миналогодишния носител на трофея Балкан след победа с 81:69 в мач №4 и общ резултат 3-1 в серията. Подобно и на предишните три срещи, и тази бе много оспорвана, като до последните минути победителят не бе ясен.

Финалът пък е първи загубен за ботевградския тим в шампионата от 2018 насам, след като оттгава насам отборът три пъти печели златото. В игра за домакините се завърна капитанът Димитър Димитров, който игра с маска след операцията, която му бе направена в началото на седмицата.

Преди началото на срещата президентът на Балкан и вицепрезидент на БФБ Сашо Везенков връчи почетен плакет на Георги Бързаков по случай 80-ата му годишнина, навършена през април.

Водени от Скот, гостите на два пъти повеждаха с 5 в началните минути, докато още в средата на частта Минчев вече имаше две нарушения. Те обаче правеха много грешки, а въпреки лошия си старт в нападение, Балкан направи серия от 10:2 в края и стигна до пълен обрат, преди тройка със сирената на Карамфилов изравни за 18:18.

Вторият период стартира с брак в нападение и от двете страни, като дълго време двата отбора вкараха само наказателни удари. Рилски спортист все пак отбеляза 9 безответни точки и дръпна с 27:20. Балкан бързо изравни, макар три минути преди края на частта да нямаше кош от игра в нея, но на почивката предимството отново бе за съперника – 30:27 след общо 15 точки на Скот.

По-силна игра под коша в полза на баскетболистите на Любомир Киров след паузата ги изведе напред с 8, което бе и най-голямата разлика до момента. Балкан обаче реализира четири тройки само за тази част и след три поредни успешни атаки на Димитров, преди решителния период намали за 48:50.

Поредица размени на водачеството беляза началото на решителната четвърт, но постепенно Рилски спортист взе предимство и три минути преди края дръпна с 69:60 след 15 точки на Янев до момента само в тази четвърт. Баскетболистите на Васил Христов обаче не се отказаха след тройка на Хана минута и половина по-късно разликата падна само на 5 – 66:71. Играта се накъса от изпълнения на наказателни удари, като гостите запазиха хладнокръвие в самия край и спечелиха мача, а с това и титлата.

Александър Янев бе големият герой за победителите след невероятна последна четвърт и общо 26 точки и 8 борби. Майкълин Скот реализира 15 точки с 8 асистенции.

За Балкан над всички бе Димитър Димитров с 22 точки. Сюприйм Хана вкара 13 със 7 асистенции.

Източник: bgbasket.com

Коментари (42)

  • Отговори (12) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Май, 21:15

    А е наздраве и да си ода кам Самокоф, оти ме чака пръжен компир и студена бира да полеа титлата!

    • (6) (10)
      1. добавен от: Анонимен 30 Май, 23:11

      Оди си и си комуникирай с картофите щото от баскетбол вие в Самоков не разбирате,това ,че съдията ви подари мача,не значи че сте в час,да не забравите да му осигурите картофите на човека.

  • Отговори (13) (18)
    2. добавен от: Анонимен 30 Май, 21:17

    Ко стана бе Балкан?! Ха-ха!

    • (2) (5)
      1. добавен от: Тройчо муров 31 Май, 08:49

      Я да го духаш

    • (2) (1)
      2. добавен от: Анонимен 31 Май, 14:08

      Ще им дадат още 100 000 за по сигурно евро.

  • Отговори (14) (15)
    3. добавен от: Анонимен 30 Май, 21:18

    Бе маани ги тиа балканчета. Пак съдията ште им е виновен. Хаххайа

  • Отговори (4) (2)
    4. добавен от: Анонимен 30 Май, 21:29

    Интелигента от Варна Янев дано стане в времето и герой за националния отбор , че се е слаб .

  • Отговори (31) (4)
    5. добавен от: Илия Илиев 30 Май, 21:48

    РЕЗИЛ за феновете на Балкан!!! Може да правите колкото си искате тениски с надпис "С теб сме капитане" и какво ли още не, но сте пълен провал.АБСОЛЮТНО НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ОТБОРА. Дори когато отбора губи трябва да сте с него до край и да уважите и успеха на противника. Това е истинския фен! При връчването на медалите на Балкан за второ място в залата останаха не повече от 30 човека! ТОВА ЛИ ВИ Е ПОДКРЕПАТА?!?!?! Не може да сте фенове и да подкрепяте само победите!!!!

    • (14) (1)
      1. добавен от: Анонимен 30 Май, 21:57

      И оня Вазелина дето развява знамето... Къде избега бре??? Да те е...а в подкрепата... IDIOTS

    • (14) (0)
      2. добавен от: Анонимен 30 Май, 21:59

      Така е, трябваше да останат и да аплодират отбора... дори и със сребро

    • (0) (8)
      3. добавен от: БАЛКАН ЗАВИНАГИ 30 Май, 22:56

      5,ти си резил за отбора,и защо моля се обаждаш,нямаме нужда от такива като теб нито тук,нито в залата, не си компетенция,така че не ме ядосвай.

    • (8) (1)
      4. добавен от: Анонимен 30 Май, 23:14

      Напротив
      Останаха истинските любители на баскетбола и Балкан
      Тръгнаха си тези които бяха дошли само за да се похвалят ,че са гледали мача,ако евентоално беше спечелил Балкан.
      А на Самоков да им е честита купата
      Още след първия мач се говореше,че е крайно време и те да вземат купа защото никога до сега не са я печелили
      А Балкан са я печелили много пъти и вярвайте,пак ще я печелят !!!

    • (6) (1)
      5. добавен от: Анонимен 30 Май, 23:28

      3, ти си резила, брато, защото и ти си от тия, които си тръгнаха със сирената. А за компетентност не говори и си смени името, че е срам за отбора и града.

    • (3) (3)
      6. добавен от: Анонимен 30 Май, 23:29

      Ами ето ти отговора 5.4 за игрите на спортната мафия,говорело се, че трябва скиорите да спечелят, че не били,ама това да не е концерт по желание, ти без да искаш сам даде отговора,че всичко било режисирано,и заповедите издадени на всяка цена Рилски да спечелят купата, ами те успяха с едно основно оръжие, а именно съдийството.

    • (0) (1)
      7. добавен от: БАЛКАН ЗАВИНАГИ 30 Май, 23:38

      Значи 5.5,ти си бил от тия които си легитимирал кражбата спрямо Балкан, признал си за нормално да му откраднат труда и първото място, чудя ти се на акъла до колкото го имаш и се чудя какво въобще си правил там. Не ставаш фен на Балкан, като идеш на един мач, снимаш се с отбора, и после въпреки очевидната кражба,я признаеш, а иначе си голем фен,я не ставай смешен че много ме разсмя,а не мие до смях.

    • (7) (3)
      8. добавен от: Анонимен 30 Май, 23:49

      5.7 тук не става въпрос за кражба или съдийство. Става въпрос за публиката, която си тръгна преди награждаването, което наистина е неуважение към момчетата

  • Отговори (4) (11)
    6. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:21

    Поредна съдийска гавра с най-класния клуб на балканите. До кога ще търпим?!? Крайно време да се вземат мерки, и вместо Сашката Везенков да си го изкарва на децата след мача, да беше извадил отбора. Писна ми на зеления анцуг! Отивам да си кръкам…

    • (3) (1)
      1. добавен от: Анонимен 31 Май, 04:55

      Толкова сме класни и добри , че и отборите от NBA ще отупаме- само да ни паднат. ХА-ХА.

    • (2) (2)
      2. добавен от: Анонимен 31 Май, 09:15

      Знам че умения човек говори истината ние не сме скиори ,но разбираме от баскетбол и това че не играят. Ботевградчани вие компири сте саламура,а в самоков има само камъни казарми кърви кучета и картофи, ас съм служил в самоков и знам

  • Отговори (1) (11)
    7. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:28

    Отново се подиграха с труда на нашия отбор, през целия мач,а най вече в решаващите моменти съдията безкопромисно порязваше Балкан, и откровено подпираше отбора на Рилски спортист. Кой има интерес един отбор без качества и по слаб да стане шампион, мисля,че е повече от ясно за по умните. Лошото е ,че това бие по спорта,толерират се отбори със съмнителни качества, за сметка на добрите и истинските какъвто е Балкан легенда в баскетбола. СРАМ, СРАМ, СРАМ днес се удари по авторитета на баскетбола, нека по скоро да забравим този деб,а ако се сетим за него да заплюем тези който съсипаха една икона в баскетбола, съдиите и тези които стоят зад тях.

    • (9) (2)
      1. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:33

      Стига с тия съдии! Балкан беше легенда и икона, но преди години, когато играчите оставяха сърцата и душите си на паркета.

    • (3) (2)
      2. добавен от: Анонимен 31 Май, 06:22

      Тебе не те слуша главата!

  • Отговори (23) (1)
    8. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:28

    Браво на капитана! В това си състояние сложи всеки един в малкия си джоб. Браво, Митко!

  • Отговори (6) (2)
    9. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:29

    Браво момчета. Всички истински фенове и всички Ботевградчани трябва да се гордеят с Вас.

  • Отговори (10) (2)
    10. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:31

    Ботев Враца останаха в А група. Целият град застана зад отбора, кмет, фенове, граждани, заря, шоу, шествие с една дума ПРАЗНИК. В Ботевград, надъхвания, празни думи и накрая зала с 2000/2500 души. Което не е малко, но не се усети целият град да застане зад Балкан, както го правеше срещу Лукойл. На паркета няма какво да се коментира, всичко се видя.

    • (13) (5)
      1. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:35

      С пилеенето на толкова много пари по отбора за съмнителни чужденци, хората се разочароваха и отдръпнаха. Дано си вземат поука и изградят боеспособен отбор с много местни момчета, онези които станаха шампиони във всичките възрастови групи.

    • (5) (0)
      2. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:38

      10/1 Много се надявам да четат. Дано всичко, което си написал стане факт.

    • (4) (2)
      3. добавен от: Анонимен 30 Май, 22:48

      Браво номер 10. Всичко написано е много вярно. Мисля че в Ботевград не останаха "истински хора". Истинските заминаха, а тук оостанаха само такива които се интересуват от пари и слава. Това личи и от злобните отговори 1 и 2.

    • (3) (8)
      4. добавен от: Анонимен 30 Май, 23:06

      Абе драскачите защо пишете тук,като съчинявате откровени лъжи и обиди спрямо любимия отбор, 10 очила ли да ти купя та да видиш причината за загубата на Балкан, или ти изнася да плюеш отбора и да търсиш трибуна за изява, 10.1,големия разбирач и философ, и като направиш отбор от местни и неопитни в мъжкия баскетбол, а Балкан се срине на дъното ти ли ще поемеш вината експерте, за те важи с пълна сила разбира свиня от кладенчова вода,10.3 като не разбираш не се обаждай, абе се сте един дол дренки,дървени философи.

    • (3) (2)
      5. добавен от: Анонимен 30 Май, 23:12

      10/4 Наздраве!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete