Сряда, 8 Май 2024, 23:32

Края на годината трябва да започне жп строителството покрай жилищните комплекси в Нови хан

21 Февруари, 14:10
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 6182 2


Изграждането на елинпелинската отсечка от трансевропейската транспортна мрежа Ориент/Средиземнорие трябва да приключи до 2027 година. Един от най-проблемните участъци от проекта, а именно отсечката между двата жилищни комплекса в землището на село Нови хан, ще започне да се строи до края на годината. ЖП трасето ще преминава на разстояние от 65 метра от блоковете от едната страна и на 200м. от жилищните сгради от другата страна, като линията ще бъде вкопана в траншеа с дълбочина 7-8 метра.


Първоначално проектът трябваше да бъде завършен до 2023 година, но не доброто проектиране на трасето доведе до съдебна жалба от жителите на комплексите. След окончателно решение Върховния административен съд МРРБ беше задължено да изготви нов ПУП на трасето, който да уважи правата на живущите там. След сага продължила повече от година е постигнато споразумение за посочените критерии и веднага щом завършат процедурите, ще започне и същинското строителство. Това стана ясно от отговор на регионалния министър Андрей Цеков по време на парламентарния контрол.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 16:20

    С този комплекс и благодарение на него има увеличение на жителите ,макар и с малко но има.А грижите са никакви. И гарада намалява, въпреки застрояването с нови жилищни сгради.

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 18:57

    Ще падат пари.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (227)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete