Събота, 4 Май 2024, 13:52

Кукерите и танцьорите от с. Челопеч получиха голямо признание след вълнуващото представяне в Симитли

9 Февруари, 09:34
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 200 1


В град Симитли се проведе ХХ юбилеен Фестивал на кукерските и маскарадни игри „Симитли – древната земя на кукерите“ 2024, където участие взеха групи от цялата страна, включително Кукерски клуб „Златните кукери“ и танцьорите от Танцов състав „Българче“ към Читалище „Труд и постоянство 1901“, с. Челопеч.

Въпреки вълнуващото им представяне, журито не ги удостои с награда, но ден след това получиха изненадваща почит от кмета на Община Симитли, Апостол Апостолов. Специална пратка съдържаше огромна купа, грамота и парична награда в размер на 300,00 лв. за дебют и цялостно представяне.

Този жест не само развълнува кукерите и танцьорите, но и подчерта важността на тяхната артистична дейност и принос към културното наследство на страната. Наградата представлява заслужено признание за техния талант и ангажимент, като в същото време ги възнаграждава за труда и усилията, които са вложили в подготовката си. Многобройната колекция от награди на двата състава се увеличава с още едно вълнуващо признание, което ще остане запазено в историята на техните успехи.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete