Събота, 18 Май 2024, 11:07

Лъчезар Илиев от ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" ще представя Ботевград в конкурса "Таланти на бъдещето"

12 Ноември 2015, 12:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1482 0


Вече са ясни най-високо оценените 20 ученици в образователния конкурс „Таланти на бъдещето“. Изборът на журито беше изключително труден заради стотиците кандидатури със забележителни постижения и възможности за развитие в областта на математиката и информатиката. Над 90% от участниците в организирания от онлайн магазина eMAG проект представиха дипломи или сертификати от национални или международни турнири, като значителен е и броят на учениците с отличия в международни състезания.

Журито на „Таланти на бъдещето“ в състав Огнян Лахчев от eMAG, Росица Томова от Holiday Heroes, Дарин Маджаров от платформата за видео уроци Уча.се, както певицата и музикотерапевт Йоанна Драгнева и младият предприемач Любомир Янчев, имаше нелеката задача да избере най-заслужилите кандидати, класиращи се за финалната фаза на проекта на 15 ноември. Сред финалистите са ученици от 7 български града с впечатляващи постижения на местни и международни състезания и перспективни и интересни математически и ИТ проекти.

Лъчезар Илиев от ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ ще представя Ботевград в конкурса „Таланти на бъдещето“. Всички отличени 20 участници могат да бъдат видени на сайта на проекта - https://holidayheroes.bg/talents/students/ 
В конкурса „Таланти на бъдещето“  участваха ученици от над 40 населени места в страната, като най-много регистрации имаше от София, Пловдив, Шумен, Бургас и Хасково. Представители от над 60 училища се включиха в инициативата, като водещ е  броят на кандидатите от СМГ „Паисий Хилендарски“, София, и ПМГ „Никола Обрешков“, Бургас. Най-много ученици от 11 клас подадоха документи в конкурса, а над 50% от всички деца изпратиха и разработени проекти.

Последната фаза на образователната инициатива „Таланти на бъдещето“ ще се проведе на 15 ноември, неделя. По време на събитието профилираното жури ще проведе събеседване с всеки от 20 финалисти и ще оцени качествата, уменията и мотивацията на талантите. Първите 5 отличени ще бъдат наградени със стипендия от eMAG в размер от по 3000 лв. Подгласниците също ще получат заслужено признание – таблети от онлайн магазина. Партньорите на инициативата – Уча.се, ще наградят финалистите с безплатен годишен абонамент за обучителната платформата. 

„Таланти на бъдещето“ е образователен конкурс на eMAG, който отличава ученици, амбицирани и мотивирани да развият потенциала си в областта на математиката и информатиката. Инициативата,  организирана в партньорство със сдружение Holiday Heroes и подкрепяна от платформата с видео уроци по предметите от 1 до 12 кл. – Уча.се, е част от дългосрочната политиката на eMAG в подкрепа на младежи с постижения в точните науки. 
Последната фаза на инициативата на eMAG ще се проведе на 15 ноември, неделя.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete