Петък, 18 Октомври 2024, 06:14

Легендарен договор! Везенков напуска НБА, Олимпиакос го позлатява

4 Юли, 20:15
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 937 12


Александър Везенков взе голямото решение. Българската баскетболна звезда напуска НБА и се завръща в Олимпиакос. Новината съобщават гръцките медии.

Саша прие предложението на бившия си клуб и подписва 4-годишен договор, който може да бъде удължен с още една година. Така той предпочете да не продължава кариерата си в Торонто Раптърс, където можеше да премине след един сезон с екипа на Сакраменто Кингс.

MVP на Евролигата за сезон 2023 отклони и примамлива оферта на върлия враг на Олимпиакос в Гърция - Панатинайкос.

Собственикът на "зелените" от Атина, които са и настоящи шампиони в Евролигата - Димитрис Янакопулос даде всичко от себе си да отмъкне Везенков под носа на Олимпиакос. Милиардерът беше готов да даде на крилото рекордна за Европа заплата, плюс 4-годишен договор на обща стойност 17 млн. евро.

В крайна сметка обаче Саша Везенков засвидетелства лоялност към бившия си клуб Олимпиакос, с който пожъна най-големите успехи в кариерата си преди да отлети да преследва американската мечта.

В Олимпиакос, Везенков ще вземе по-малко от тези 17 млн. евро през следващите 4 години.

Медиите в Гърция тръбят, че годишната заплата на Спортист №1 на България за 2023 г. ще бъде 3,5 млн. евро, а до 2028 г., или до 2029, ако избере да остане в Пирея 5 години, най-добрият реализатор в Евролигата за сезон 2022/2023 ще прибере около 14 млн. евро.

А феновете вече празнуват в социалните мрежи в очакване Саша този път да ги изведе на върха в Европа. В същото време, тези финансови условия със сигурност ще превърнат Везенков в един от най-скъпоплатените баскетболисти в Европа.
Но за 28-годишния Саша Везенков и семейството му парите никога не са били водещ фактор. Това остава в сила и сега.

Ключово за избора на Саша Везенков да загърби НБА се е оказало посещението на вицепрезидента Йоргос Скиндилиас и спортния директор Христос Бафес, които пристигнаха в София на крака при него и семейството му за финални преговори.

Какво предстои сега?

Според гръцкия журналист Никос Зервас, Александър Везенков вече е уведомил ръководството на Торонто, че желае да се завърне в Европа. Зервас съобщи новината в ефира на радио bwinSPORTFM 94.6.

Сега предстои Торонто официално да освободи баскетболиста - решение, което се очаква до 48 часа. В следващите 48 часа обаче ако се появи друг тим от НБА, който поиска да вземе Везенков, то българинът ще трябва да остане в Лигата отвъд океана, гласят публикациите в Гърция.

След феноменален сезон 2022/2023, в който единственото, което не успя да спечели беше финалът в Евролигата, Александър Везенков взе съдбоносното решение да опита късмета си в НБА.

Той заигра в Сакраменто, където очакванията на всички, които го познават бяха, че няма да му е лесно, но че той ще получава шанс да докаже себе си. Още повече, че ръководството на няколко пъти прати свои емисари в Европа, които да гледат Везенков, да разговарят с него и да го убедят колко би бил важен в състава от НБА.

В крайна сметка, треньорът на Кингс Майк Браун закотви Везенков на пейката, а сезонът за него завърши със средни показатели от 5,4 точки, 37,5% успеваемост от тройката и 2,3 борби в 42 мача. Преди броени дни пък "кралете" пратиха българина в Торонто Раптърс, използвайки го като разменна монета за други играчи.



Източник: btvsport.bg

Коментари (12)

  • Отговори (3) (4)
    1. добавен от: Michael Jordan 4 Юли, 21:12

    Да се махнеш от най добрите.. извънземните.. легендите в този спорт "NBA" и да идеш при византийците за палички... Не го обичаш този спорт с цялото си сърце!

  • Отговори (16) (3)
    2. добавен от: Анонимен 4 Юли, 21:27

    Кухи фенски глави от Ботевград гласувайте пак за Доколенков че е играл по минута и половина на мач и е вкарвал по 3 точки. Игнорирайте Гришо нищо че цял свят говори за него и само днес игра 3 часа и половина. И събирайте парички за да може Гавалюгов да купи поредния американски некадърник от колежанското първенство.

    • (4) (3)
      1. добавен от: Анонимен 4 Юли, 21:58

      Боли го Гришо, он е заебал отдавна Българията и си помпа топ мивките по свето! ;)))

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Анонимен 4 Юли, 21:34

    Доколенков-спортист на годината!

  • Отговори (0) (2)
    4. добавен от: Анонимен 4 Юли, 22:12

    Хаха какво ви казах бе льольовци, ама вие тогава се пенявихте и биехте гъза в тавана. Какво стана ? Това ви го казвах още преди 6 месеца, че нема да ог преима, ама те, гъзолизците тука сте лицемерни , къде се покрихте :P

  • Отговори (0) (6)
    5. добавен от: Elena90 4 Юли, 22:20

    В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет.
    Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com

    • (0) (3)
      1. добавен от: Анонимен 4 Юли, 23:55

      Аххахахаххахахахахахаххахахахахажажжажажажаажажажжажажжажаажажажхахаха

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Юли, 08:52

    Как подписа договор като не е освободен още от Раптърс?!

  • Отговори (3) (3)
    7. добавен от: Анонимен 5 Юли, 09:13

    Знае ли някой на колко ученици- отличници връчи вчера свидетелствата за завършен 7-ми клас г-жа Кочкова? Това не го отразихте, нали гъзолизци?! Тия деца не са ли ботевградските деца!? Тоя ни го натрисате ежечасно. Пропуснахте няколко дни и малкия Сашко.

  • Отговори (4) (1)
    8. добавен от: Анонимен 5 Юли, 11:28

    За пореден път доказахте колко слаба медия сте!

    • (3) (1)
      1. добавен от: Анонимен 5 Юли, 11:50

      Добра си е медията. Щом пишеш непрекъснато, го доказваш.

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 6 Юли, 12:51

    Голям талант, всеки вика вземи го ти.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete