Събота, 20 Април 2024, 12:14

„Лексиконче с песнички“и ДВГ „Палави ноти“ вече е на една година (ВИДЕО)

28 Юни 2022, 13:20
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 848 0


Децата днес са будни, интуитивни, непокорни и с много таланти. Какво им липсва лутайки се в телефони, таблети и компютри. Липсва им подходящо съдържание, което да ги мотивира и вдъхновява за развитие.

Това е причината Венелина Миланова – музикален ръководител на ДВГ „Палави ноти“ да създаде детското предаване „Лексиконче с песнички“, което се излъчва по телевизия Еkids.

Както въпросите за попълване в лексикона, предаването има различни рубрики изцяло по идеи на децата. Има рубрика за спорт, кулинарна рубрика, рубрика за танци, за музикални новини, за книги, за музикалните инструменти. Водещите са деца, а сценарият лек и забавен - има динамика, различни локации. Гостуват им личности, успели в професиите си, които отговарят на въпросите от Лексикончето. Има много домашни видеа, които развиват креативността на детето като актьор и на мама като режисьор.


И не на последно място, песничките винаги изпети на живо. Винаги грижливо избирани, за да формират музикалния вкус на малките зрители.

„Лексиконче с песнички“ вече е на една година, водещите са разпознаваеми лица, получаваме много имейли с видеа и с идеи от зрителите. Искаме да предаваме посланието с контакт на живо, гостувайки в различни читалища и градове в България.

Искаме да имаме подкрепа, защото „Лексиконче с песнички“ е не само сбъдната мечта, но и мисия“, споделя Венелина Миланова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete