Събота, 20 Април 2024, 14:40

Левски е новият носител на Купата след луд мач във Вечното дерби с ЦСКА

24 Март 2023, 22:30
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 593 7


Левски е новият носител на Купата на България при мъжете.

Три години след последния си триумф в турнира, тимът срази ЦСКА с 86:81 на финала в „Арена София“. Въпреки че не бяха сочени за фаворит в мача, баскетболистите на Димитър Ангелов водеха през повечето време на срещата.

Финалът бе първи за ЦСКА след 18-годишна пауза, като именно през 2005 г. за последно тимът спечели надпреварата. Трофеят пък е първи в треньорската кариера на Ангелов.

„Сините“ стартираха мача с 6 поредни точки, но впоследствие развалиха високия си процент в подкошието. Водени от Таменанг Чо, армейците пък бързо заличиха пасива си, а още в средата на частта стигнаха и до пълен обрат. Преднината на ЦСКА стана и двуцифрена, но тройка в последните секунди на Николай Михайлов – първа за отбора му изобщо, намали на 20:27 след десет минути игра.

Баскетболистите на Росен Барчовски отново дръпнаха с 10 в началото на втория период, но силна серия на Левски и повече от три минути без кош на опонента възстановиха равенството – 31:31. „Червените“ отново взеха леко предимство в следващите минути, но след две поредни тройки на юношата Марио Боянов, на почивката отборът му обърна за 44:42.

Общо 7 точки на Лъчезар Димитров и Златин Георгиев дадоха начало на второто полувреме, а малко след това разликата стана и двуцифрена – 55:45, като повече от четири минути ЦСКА нямаше кош от игра. Баскетболистите на Димитър Ангелов поддържаха комфортен аванс, възползвайки се и от многото грешки на съперника, и преди решителната четвърт бяха напред с 68:56. В нея обаче и Златин Георгиев, и Драган Зекович влязоха с по 4 лични нарушения.

Играта продължи сравнително равностойно, но „червените“ дълго така и не успяваха да застрашат по-сериозно аванса на Левски. В последните минути обаче настъпи подем в играта им и 74 секунди преди края те се доближиха на 77:81 след четири поредни точки на Алек Симеонов и ключови стрелби преди това на Зекович и Чо. Последваха пропуски и грешки и от двете страни, а 27 секунди пореди края Таменанг Чо извърши неспорсменско нарушение срещу Серхий Павлов, който не сбърка от линията за 83:77 за отбора си. Арнет също отбеляза два наказателни удара и на практика сложи край на интригата в мача.

За пет лични нарушения в решителните последни няколко минути от мача не играха Златин Георгиев и Драган Зекович.

Алън Арнет от Левски бе най-резултатен в мача с 22 точки. С 21 за ЦСКА е Брандън Йънг.

Източник: BGbasket.com

Коментари (7)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Март, 22:49

    Значи какво излезе. Не Рилски, не Балкан. Не Черноморец или ЦСКА, които играят най-добрият баскетбол в България. Даже не и Плевен с опитните български играчи. Почти фалиралият Левски ще спечели купата. Бре, много добри излезнали..... Пълна пародия!

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Март, 08:20

    Заговора срещу Балкан, тенденциозни съдийски решения, малшанс и стана този безличен финал. Истинският шампион трябваше да е Балкан, защото нито Левски, нито ЦСКА са от неговата класа, но горепосочените фактори спомогнаха да се проведе финал който не си заслужава да бъде наблюдаван.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Делчев 26 Март, 08:46

    Фалш и нагласена работа, направо е за закриване тоя баскетбола в България.

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Гост 27 Март, 12:27

    Никой не обича да губи, но един печели и този път е Левски.Този турнир е непредвидим и даже на Левски щеше да му е по-лесно срещу Балкан.А вие си мъдрувайте, купени съдии и т.н

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Гост 27 Март, 15:29

    Печели този, който я иска повече.....В повечето отбори играят хора, които се въртят от сезон на сезон в различен отбор, само и само да си получават тлъстите заплатки. Не стават така нещата, Рилски го доказват-30години пари хвърлени на вятъра, да имат купи, но нито една шампионска титла. А тази година......сами видяхте.И там ли беше нагласено да питам? Защото Вие на село всичко знаете и всичко Ви е ясно.

    • (1) (1)
      1. добавен от: Христо Димитров 27 Март, 17:35

      Ти ли си най големия гражданин, с гаранция и ти си от село ама се правиш на големия столичанин,а че това беше най умрелия финал с най некадърните отбори и видно и за най кюравия.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Гост 28 Март, 17:20

    Христо Димитров,аз поне съм научен,че когато степенуваме с по и най, след тях слагаме тиренце. :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete