Четвъртък, 2 Май 2024, 08:38

Левски победи Балкан в ЕВРОХОЛД

20 Март 2014, 18:09
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1498 1


В предпоследния кръг на турнира ЕВРОХОЛД Балканска лига се изигра българското дерби между „Левски” и „Балкан”.
Ноа Далман не започна мача, заради  вирусно заболяване и температура.
Тити Папазов бе начело на отбора, защото наказанието му важи само за вътрешното първенство.
Двата отбора започнаха открито двубоя, като не залагаха много на защитата и резултатът бързо мина 20 точки. Две минути и половина преди края на периода Левски поведе с пет точки, но Иван Лилов продължи да вкарва тройки и „зелените” взеха водачеството в деветата минута с 25:21. Все пак частта бе за домакините и тя завърши 27:25 за Левски.
И във втория период Левски бе с по-различен облик, от последните срещи и явно бе амбициран да  прекъсне серията от три загуби от Балкан. Така в първите минути на частта поведоха със 7 точки. Чалмърс пресираше по цялото игрище Станимир Маринов, което бе от полза за „сините”. Левски опита лична защита като противодейстие на тройките на Балкан, но това не попречи на Павел Маринов да ги накаже с три точки от далечно разстояние. Все пак играта на Балкан вървеше трудно и след 7 минути игра резултатът бе 51:39 за Левски. Явно умората от изиграните мачове през последната седмица си каза думата. Логично полувремето приключи в полза на Левски – 54:44.
През второто полувреме нашите се опитаха да се върнат в мача и успяха.  Стамбата направи чадър на 10 сантиметра по-високия от него Николай Върбанов. След тройки на Станимир Маринов и Тенчо Тенчев те стопиха пасива и 5 мин. Преди края на частта поведоха 64:61. До този момент от началото на мача Балкан вкара 12 тройки от 21 опита. До края на третата част „зелените” доминираха и запазиха минималното водачество – 75:71 /31:17/.
Последната четвърт бе решаваща за крайния изход на двубоя. И двата отбора подобриха защитната си игра. Тенчо Тенчев продължи с тройките. Като към този момент вече бе вкарал пет. Левски обаче нямаше намерение да се предаде и 6 минути преди края разликата бе само 1 точка – 84:83 за Балкан. Брандън Хийт от Левски тормозеше най-много защитата на нашите. След 8 минути игра Левски отново поведе 89:88. Минута преди края резултатът бе равен – 94:94. В оставащото време по-здрави нерви показаха играчите на Левски и те надделяха с 98:94.
За Балкан най-много точки - 20 - отбеляза Стъц, Тенчо Тенчев - 18.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Март, 20:42

    Ацо ти продаде БАЛКАН за да запазиш пиятелството си с различния Тити.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete