Понеделник, 29 Април 2024, 17:58

Левски с Йовов победи Локомотив Сф с 2:1

14 Април 2013, 02:14
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 1705 2


Левски поведе в класирането на “А” група преди двубоя на Лудогорец с Локомотив (Пловдив) в понеделник. “Сините” надвиха с 2:1 в много драматичен сблъсък Локомотив (София)  на “Георги Аспарухов” в дебюта на Николай Митов начело на домакините. За синия отбор игра и капитана Христо Йовов.
По-късно стана ясно, че съдийската комисия към БФС изважда рефера Стефан Спасов от професионалния футбол. Решението дойде необичайно бързо - само два часа и половина след мача между "Левски" и "Локомотив" (София) (2:1), който той ръководи.
От комисията обясняват, че членовете ѝ били на семинар в Сливен и гледали срещата на живо по телевизията. Веднага след нея те се събрали на извънредно заседание и внимателно изгледали повторения на спорните положения.
Според информацията в сайта на БФС съдийската комисия била единодушна в решението си: "За изключително слабо съдийство, неотговарящо на изискванията, и допуснати груби грешки изважда съдията Стефан Спасов от ранглистата на съдиите в професионалния футбол".
Спасов даде три червени картона в мача - за Рене Михелич от "Левски" и за Том и Александър Бранеков от "Локомотив" (София), като гостите играха повече от час с човек по-малко. Реферът даде и дузпа, при която останаха съмнения за симулативна игра от страна на Базил де Карвальо.
Ръководството на "Локомотив" (Сф) реагира критично на начина на воденето на мача. Президентът Николай Гигов каза: "Няма да позволявам на подобни неща, докато съм във футбола". Изгоненият Бранеков обясни, че е сигурен, че Спасов е взел пари от "Левски".
Това е поредният случай през пролетта, в който рефер е наказан за слабо съдийство. След мач на "Левски" се случва за трети път, като преди това със спрени права бяха Ахмед Ахмед от двубоя с "Литекс" (1:0) за Купата на България и Ивайло Стоянов и единият от помощниците му Веселин Мишев от срещата с "Черно море" (1:1) във Варна.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Локомотивец 14 Април, 10:50

    Добре че футболния съдия Стефан Спасов не брои бюлетините на местните избори в Своге преди година и половина, без проблеми Йовов щеше да стане кмет на първи тур...Дали ще останат съдии да довършат първенството, ако след всяка "истинска" победа на Левски вадят съдията от футбола :!:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: SB 15 Април, 18:08

    A zasada pri gola na Loko Sf. nema6e vika6 a ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete