Сряда, 8 Май 2024, 02:16

Липсата на вода в Скравена-проблем номер едно за жителите му

28 Април 2015, 16:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1197 7


Жителите на няколко улици в Скравена недоволстват, че повече от 7 дни нямат вода. Това са обитателите на улици в горния край (Трън махала) и долния край. На моменти се изключва водоподаването и в цялото село.
Причината за това е подмяната на водопровода по европейски проект, която се извършва в Скравена вече 3 месеца, обясни кмета на селото Иван Иванов и от фирма „Щтрабаг”, изпълнител на проекта. Дали обаче е възможно технически водата да се спира само за един ден, както това се прави в други общини в страната, където също се извършва подмяна на водопровода? Абсолютно невъзможно е това, обясни за balkanec.bg Веселин Недков от фирмата изпълнител, защото в Скравена нямало абсолютно никъде отделни клонове със спирателни кранове. „Не може в даден клон, където работим да го спрем само него, а другата част да си функционира. Селото се захранва централно с вода и за да си свършим ние работата по проекта, централно се изключва водопровода. За спиране на водата жителите на Скравена бяха предупредени още с първата копка на проекта. Ние искаме те да проявят малко търпение. На финалната права сме, както се казва.”, заяви Недков. По думите му не повече от 4 до 5 дни ще има такива проблеми и след това периодично ще се спира водата.В момента се правят 380 отклонения за абонатите на ВиК, поради което е невъзможно да не се спира водата. „Реално на хората можем да пуснем водата още утре, но ще се пусне да речем довечера в 19ч и утре в 7.00ч сутринта пак ще бъде прекъсната”, допълни Недков.
 
Що се отнася до зачестилите  аварии на места в Скравена, които гражданите забелязват Недков обясни, че те се дължат не на новия, а на стария действащ етернитов водопровод. Положените нови тръби се тестват. Според Недков в Паланката, откъдето стартира проекта по подмяната на водопровода в селото, при преминаването на път Е 79 има изградени спирателни кранове. „Там се изпълняваха по-малки връзки и реално имахме възможност да ги изпълняваме поетапно, т.е. всеки ден да правим по две връзки и след това да пускаме водата”.
 
Липсата на вода обаче е довела дори до паника някои от жителите на Скравена. И с право, защото това създава реален риск от развиване на инфекциозни болести, което е особено опасно за децата, коментират скравенци. Всеки ден при кмета на селото Иван Иванов постъпват по няколко оплаквания по този въпрос. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Април, 20:30

    а в Трудов :?: :x ец защо няма

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Април, 21:31

    значи от фирмата работят до следобяд епа вечерно време пускайте водата бе.защо трябва да търпим тая мизерия

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Април, 21:51

    Q mi kajete kak se gleda 2 Godi6no dete bez voda. A v detskata gradina kak se deistva bez voda

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Април, 22:07

    Наков в кой век живеем. Или се захващай за работа или вън. Колкото си бизнесмен , толкова ще си и шеф на водното.Г-н Георгиев отървите се от този мързелив дебелАК.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Април, 22:09

    Този Наков не вижда ли какъв дебел плужек е.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Април, 15:24

    Лъжа не се пуска и вечерно време, а в Паланката нямаше с дни вода и продължава

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 30 Април, 09:38

    Ами г-н Недков да пуска водата в 19 часа и да я спира в 7сутринта - ще бъдем много доволни,но от сряда да не капва капка.....ако той няма 2 дни вода ,каква ли ще е реакцията му? Срам е да живеем като в средновековието! Не стига ,че сменяват тръбите само на две улици и ние ще продължим да ползваме вода от канцерогенните тръби, ами и бозата която тече по тях не можем да ползваме за тоалетните си! ЗАСРАМЕТЕ СЕ !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete