Петък, 3 Май 2024, 19:14

Литийно шествие в гр. Елин Пелин

17 Април 2022, 19:55
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 561 0


На 16-ти април 2022 г., когато Българската православна църква отбеляза Лазаровден, се състоя Литийно шествие по случай пристигането на частица от Светите мощи на Св. Николай Мирликийски Чудотворец в гр. Елин Пелин.
Мощите са подарък за елинпелинския храм, носещ името на Светеца и с благословението на Врачанския митрополит Григорий, бяха донесени от йеромонах Спиридон – игумен на Градешкия манастир „Св. Йоан Кръстител“.
Литийното шествие с частица от светите мощи тръгна от кръговото кръстовище при автогарата в 16:00 ч. към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, където беше отслужен молебен и Вечерня с петохлебие.
Участие в духовното тържество взе църковното настоятелство при храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, административното ръководство на община Елин Пелин в лицето на кмета Ивайло Симеонов, зам.-кметовете Райничка Николова, Георги Янакиев и общинският съветник Богомил Бранков.
На шествието до храма, както и след това на молебена и Вечернята, в църквата се събраха и много боголюбиви християни, жители на общината.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete