Понеделник, 29 Април 2024, 15:50

Лошо отношение на медицински персонал в детската клиника в болница "Лозенец"

11 Януари 2022, 08:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2690 3


Лошо отношение на медицински персонал в детската клиника в болница "Лозенец". За това сигнализира майката на дете на 2 години и половина. Момиченцето е било в тежко състояние - повръщане и за кратко е изгубило съзнание.
По думите на майката, след като са били приети по спешност в лечебното заведение, сестрите и лекарите са се държали грубо, а след като майката е решила на другия ден да си тръгнат от болницата, не са ѝ били предадени документите на детето.
"Детето си е вкъщи, взехме решение с личния лекар да остане под негово наблюдение, защото всички бяхме стресирани. По-добре е, но не е изцяло възстановена. Аз нямам представа с каква диагноза е, в болница "Лозенец" не можаха да ми кажат какъв точно е проблемът, дали е вирус или хранително натравяне, аз документи не видях, не знам какво пише. Освен една банка глюкоза и една банка натриев хлорид нищо друго не му е давано на детето", разказа в "Денят започва" майката Кристина Николова от Костинброд.
По думите ѝ в болница "Лозенец" са били приети, но лекарят се е държал арогантно. Майката сподели как е започнала случката.
"Късно вечерта получи диария, на сутринта продължи, потърсихме личния лекар, който си свърши работата, изпратиха ни за спешен прием, защото беше дехидратирана, будеше се на 20-30 минути само да каже, че иска вода. Приеха ни в болница "Лозенец". Детето вечерта се влоши, започна да повръща, на следващия ден ме накараха да пера чаршафите. Накараха ни да си заплатим престоя и лечението на детето, което аз категорично отказах, защото си плащам здравни осигуровки", допълни Кристина Николова.
От болница "Лозенец" изпратиха писмено становище до БНТ във връзка със случая, в което се казва, че след проверка не са установени диагностични, лечебни или административни нарушения. Също така се оправдават и с това, че тече преструктуриране на клиниката в ковид зона.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Данчо Сираков 11 Януари, 20:43

    Миналата година лежах от ковит в болница Лозенец. Очарован съм от отношението на персонала.

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 12 Януари, 02:44

    За това ще ядът бой,че не си гледат работата или толкова разбират.

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 12 Януари, 12:17

    имат нещо против децата, но не е ясно от къде идва проблема им...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete